1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İkinci el araç piyasası çakıldı: 5 yılın en düşük seviyesi

İkinci el araç piyasası çakıldı: 5 yılın en düşük seviyesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci el araç piyasası son aylarda durgun bir seyir izliyor. Fiyatların yükselmesi, faiz oranlarının artması ve sıfır araçlara yönelik yapılan kampanyaların etkisiyle, ikinci el otomobil satışları, son 5 yılın en düşük haziran ayı seviyesine geriledi. Piyasadaki bu durgunluk, oto pazarlarında araçların satılma sürelerini de uzattı.

TÜİK’in verilerine göre haziran ayında ikinci el araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde 25 daralarak 485 bin adede geriledi. Bu durum, son 5 yılın en düşük haziran ayı satış rakamı olarak kayıtlara geçti.

Pazardaki daralma, özellikle sıfır araçlardaki kampanyaların ikinci el araçları daha az cazip hale getirmesiyle tetiklendi. Bir araç sahibi, “Son 6 haftadır aracımı satmaya çalışıyorum. Piyasa çok durgun, araçlar dolu ama satış yok. Umuyorum ki önümüzdeki aylarda durum düzelir.” şeklinde piyasada yaşanan durumu özetledi.

Fiyatlardaki düşüş ise özellikle orta ve üst segment araçlarda belirgin oldu. Ancak genel olarak piyasada fiyatların belirsizliği sürüyor; herkesin kendi fiyatını belirlediği ve gerçek değerlerin net olmadığı bir süreç yaşanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen