1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak

2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının takvimi için Kabine’yi işaret etmişti ve atama sayısının Kabine toplantısından sonra duyurulacağını belirtmişti. Son günlerde Tekin, atama sayısında mutabakata vardıklarını ve detayların yakın bir zamanda paylaşılacağını duyurdu.

Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmen atamalarına yönelik bir soruya cevaben, AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını belirtti ve “1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75’in üzerindeki öğretmeni biz atamışız.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kendi hükümetlerinin mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istediğini ifade eden Tekin, “Atama yapacağız zaten, burada problemimiz yok. 2023 KPSS puanı ile ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları heba olmayacak.” dedi.

Daha önceki açıklamalarında 68 bin öğretmen açığı olduğunu belirttiğini ancak bunun “68 bin atama olacak” anlamına gelmediğini vurgulayan Tekin, bu iki durumun farklı olduğunu kaydetti. Bu yıl öğretmen ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.

Tekin, “Hazine ve Maliye Bakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz zaten rakam konusunda anlaştık.” açıklamasını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen