1. Haberler
  2. Kayserispor
  3. KAYSERİSPOR DÜŞME HATTINDAN ÇIKMAK İÇİN BİR MUCİZE BEKLİYOR

KAYSERİSPOR DÜŞME HATTINDAN ÇIKMAK İÇİN BİR MUCİZE BEKLİYOR

featured
AW060497
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başakşehir deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle dönen Kayserispor, rakiplerinin averaj puanı olarak geride kalmasıyla 17. sırada yer aldı.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kayserispor, Başakşehir’in konuğu oldu. Başakşehir Stadyumun’da oynanan mücadeleyi Başakşehir 1-0 kazandı ve Kayserispor için ligde kalma umutları azaldı.
Başakşehir 4. dakikada Mahmut Tekdemir’in bulduğu golle öne geçti. 36. Dakikada Başakşehir oyuncusu Edin Visca penaltı vuruşundan yararlanamadı. Maç ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile bitti.
Kayserispor ligin bitmesine bir hafta kala bu sonuçla beraber 32 puanda kalarak ligde 17. sırada yer aldı.

2013-2014 sezonunda küme düşmesine rağmen ertesi yıl Süper Lig’e çıkmayı başaran Kayserispor, böylelikle tekrar küme düşme riski içinde kaldı.
Kayserispor’un ligde kalması için bir mucize gerekiyor. Kayserispor haftaya oynanacak Trabzonspor maçında bu averaj farkını kapatması neredeyse imkansız. Bu durumlar göz önünde bulundurarak Kayserispor bu sezon Süper Lig’den küme düşme favorileri arasında yer aldı.

KAYSERİSPOR LİGDE KALMASI İÇİN ŞU ŞARTLARIN SAĞLANMASI GEREKLİ

Üç takım aynı puana gelirse (Kayserispor, Yeni Malatyaspor, Denizlispor 35 puan)

34.hafta maçlarında Ç. Rizespor deplasmanda Fenerbahçe’den puan alırsa kümede kesin olarak kalıyor. Denizlispor sahasında Ankaragücü’ne yenilirse ve Kayserispor sahasında Trabzonspor’u yener aynı zamanda Yeni Malatyaspor evinde Gaziantep FK’yı yenerse 3 takım 35’er puanla sıralanıyor. Bu durumda üçlü averaj hesabı yani bu üç takım arasında mini bir lig oynanmış gibi hesap yapılıyor. Bu durum gerçekleşirse Kayserispor ligde kalıyor.

Eğer 4 takım, ligi 35 puanla bitirirse kendi aralarında oynadıkları maçların sonuçlarına göre; Rizespor ile Kayserispor kümede kalır, Denizlispor ile Malatyaspor (Ankaragücü ile birlikte) küme düşer

Ç.Rizespor 10 puan

Kayserispor 10 puan

Denizlispor 8 puan

Malatyaspor 6 puan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen