1. Haberler
  2. Trafik
  3. Bolu Dağı Tüneli-İstanbul istikameti 50 gün trafiğe kapatılacak

Bolu Dağı Tüneli-İstanbul istikameti 50 gün trafiğe kapatılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikametinde yapılacak çalışmaların temmuz ayının sonunda başlayacağını ve bu süreçte yolun 50 gün boyunca trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Bolu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Bayındır, geçen yıl yaşanan heyelan riski nedeniyle Ankara istikametindeki tünel tüpünün uzatıldığını hatırlattı. Şimdi ise İstanbul istikametinde benzer bir güvenlik önlemi alınması gerektiğini belirterek, tünel tüpünün 67 metre uzatılacağını ve bu süreçte çelik konstrüksiyon kullanılacağını vurguladı.

Bayındır, TEM Otoyolu’nun bu bölümünün trafiğe kapatılması durumunda alternatif bir güzergahın Abant kavşağından D-100 devlet yoluna yönlendirileceğini de ifade etti.

Tüneldeki çalışmaların yeni yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacağını belirten Bayındır, “İstanbul istikametindeki çalışmalarımızı temmuz ayının sonuna doğru başlatacağız ve bu bölümün yaklaşık 50 gün boyunca kapalı kalmasını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen