1. Haberler
  2. Güncel
  3. 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti

4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adaletin yörüngesinde yeni rotalar belirlendi! Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) son Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’ni duyurdu. Bu kararnameyle, toplamda 4 bin 299 hakim ve savcının, bunun 4 bin 9’u adli, 290’ı ise idari yargı alanında olmak üzere, görev yerleri değiştirildi. Yeniliklerin kapılarını aralayan bu kararname, resmi gazetede yayımlandı.

Adalet Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, kararnamenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi’nin çalışmaları 13 Haziran 2024 tarihinde tamamlandı ve kararlar kesinleştirildi. Yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenler için süre verilirken, başvuruların 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceği belirtildi. Fiziki dilekçe gönderme zorunluluğu olmadığı gibi, taleplerin UYAP personel ekranından yapılması gerektiği vurgulandı.

Kararnameyle atanmayanların yeniden inceleme hakkının bulunmadığı da açıklandı. Ancak atanacak olanların tebligatlarının 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren yapılacağı planlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, yeni görevlere atanacak olan hakim ve savcılara başarılar diledi ve kararnamenin ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen