1. Haberler
  2. Güncel
  3. ZİRAAT OKULU İDDİLARI DOĞRU MU?

ZİRAAT OKULU İDDİLARI DOĞRU MU?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KayseRadar ve Kayserim.net ekranlarından yayınlanan ve Gazeteci Mustafa Bayram’ın sunduğu “Gündem Kayseri” programına uzaktan bağlantı ile konuk oldu. Yayın öncesinde sosyal medya üzerinden soru alınan programda ziraat okulu konusu değerlendirildi.

Son bir kaç gündür gündemde olan geçtiğimiz günlerde Kayseri Büyük Şehir Belediye meclisinde de gündeme gelen Güneşli de olan ziraat okulu var . Hakkında Yeni iddialar olan arsa hakkında Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konuştu.

Arsa hakkında bağış söz konusu değil diyen Başkan Memduh Büyükılıç “Kütüğüne kadar inildi. Biz bunu açıkladım ama bazıları Türkiye’de bir söz sarf ediyor daha sonra kendisi de inanıyor ve ondan sonra kamuoyunda paylaşıyor, pazarlamaya çalışıyor. Yani maalesef bazı siyasiler de gidip oraları bile karıştırıp kurcalayarak bir şeyler yapmaya çalışıyor , bunlar doğru şeyler değil. Sonuçta 2017 yılında haseki bakanımızda bakanlar kurulunda bulunduğu dönemde Kayseri Büyük Şehir Belediyesine kentsel dönüşüm de rezerv alan olarak kullanılmak ve buradaki kaynakları kentsel dönüşümde kullanılmak üzere bize verilmiş olan bir alan. Burası geçmişte tarım okulu olarak görev yapmış daha sonraki süreçte bir kaç defa fonksiyon üstlenmiş ama hiç başarılı olamamış. Bir dönemde bir kişiye verilmişti ismini zikretmeye gerek yok burada bu tamamen işletmecilik yapıyordu sözde sonra devletimiz elinden aldı Kayseri Büyük Şehir Belediyesine verdi . Bizim burada yaptığımız bahçeli ev mantığında planlama. Pandemi sürecinde de bir beklenti oluştu. Kamuoyunda ayağımı toprağa değebileceğim ve makul rakamlara alabileceğim bahçeli evlerim olsun talebi ve beklentisi söz konusu. Bu bize emanet edilmiş bir yer .Kayseri Büyük Şehir Belediyesi bunu nasıl verimli değerlendirir, kentsel dönüşümle de kontrollü şekilde kaynaklarını harcar. Biz bunun için sorduk soruşturduk denildi ki tarım arazisi olur mu ? Orada tarım arazisi çok dediler. Her şey var . O zaman ne yapalım düşük yoğunluklu bahçeli nizam onunda yüzde 80’i yeşil alan . 1 Milyon metrekare burası 500 bin metrekaresi planlanıyor geriye kalan kısmını yeşil alan, cami , okul, sosyal donatılar çok zengin bir proje . Yine yüzde 80’ni yeşil alan olacak şekilde 2 katlı konuta esas olacak bir planlama şekli. Bunu yaygaraya boğmaya , başka türlü değerlendirmeye gerek yok. Yalnız toplu satmayacağız daha önceki uygulamada kaynak arayışı içerisindeki çalışmanın eleştirilmesinden kaynaklanmakla tecrübe oluştu. Geçmişte de Büyük Şehir Belediyesinde toplu satışlar onlarca oldu. Orası ayrı biz geneli konuştuk . Biz yapınca yaygara koptu. O dönemde de ekonomik olarak kaynaklarımız yeterli değildi bunlar için çaba gösterdik . O geride kaldı . Ama şimdi bir grup parsel parsel satacağım . Herkesin almasını sağlayacağım . Sonuç itibari ile toplu satış yapmayacağım . Ve vatandaşlarımız burayı değerlendirmesine fırsat sağlayacağım.” İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen