1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. Vaka Haritası Bugün Açıklanıyor

Vaka Haritası Bugün Açıklanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)- Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak yayınlanan vaka haritası her hafta yayınlanarak 100 bin oranına göre illerde yaşanan risk faktörleri inceleniyor.

İlk olarak 15 Şubat’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesaplarından paylaştığı vaka haritası ile iller düşük (mavi), orta(sarı), yüksek(turuncu) ve çok yüksek(kırmızı) kategorilerine ayrılarak iller bazında farklı tedbirler uygulanmaya başlanmıştı. İllerde 100 bin kişide görülen vaka oranına göre belirlenen vaka haritasında bu hafta illerde değişiklik olması bekleniyor.
Kayseri’nin ilk olarak 56,71 oran ile yüksek riskli bölgede yer almasının ardından hızlı bir vaka oranın artmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta açıklanan haritada 97,72 oran ile çok yüksek riskli iller arasına girmeye çok az bir fark kalmıştı. Çok yüksek riskli iller arasında tedbirlerin artırılacağı ve bazı işletmelerin kapalı olacağı için bu hafta yayınlanacak olan vaka haritasında Kayseri ilinin hangi kategoride yer alacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar ve esnaf tarafından bu hafta yayınlanacak olan harita önem teşkil ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen