1. Haberler
  2. Güncel
  3. Trafik Sinyalizasyon Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

Trafik Sinyalizasyon Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de akıllı trafik yönetimi kapsamında Sinyalizasyon Merkezi hayata geçirilecek.

Kayseri’de Akıllı trafik yönetimi ile sinyalizasyon sistemine doğrudan müdahale imkânı sağlayacak Trafik Sinyalizasyon Merkezi projesi hayata geçiriliyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç projeyi yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgiler aldı.
“150. Yılda 150 Proje” kapsamında yer alan Trafik Sinyalizasyon Merkezi projesinin bu yıl hayata geçirilecek. Başkan Büyükkılıç, güvenli ve akıcı bir trafik için çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiklerini, bu proje ile birlikte sabah ve akşam saatlerinde taşıt trafiğinin en üst seviyeye çıktığı pik saatlerde trafik sinyalizasyon sistemine direkt müdahale edilebileceğini söyledi. Büyükkılıç’a incelemeler esnasında Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Bayar Özsoy ile Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Sedat Erdoğan ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Yaylagül eşlik etti.
Trafik Kontrol Merkezi kapsamında 120 adet kamera montajı planlandı.
1. fazda 55 kavşak devreye alınarak akıllı kavşak altyapısı kurulumu 45 gün içerisinde tamamlanacak. 1. fazda 120 adet izleme kamerasının sahada kurulması ile kontrol merkezinde operatörler tarafından kent trafiği canlı olarak denetlenebilineceği belirtildi. Akıllı kavşak altyapısı ile kavşaklar dinamik olarak araç yoğunluğuna göre sinyalizasyon sürelerini otomatik olarak ayarlayabileceği,sinyal arızaları, trafik kazaları gibi arıza durumlarında kontrol merkezinden hızlı aksiyon alınması sağlanacağı söylendi.
2. fazda 60 adet raylı sistem kavşağı kontrol merkezine entegre edilerek, akıllı kavşak haline getirileceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen