1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. Son Bir Haftada Yüzlerce Ev, Onlarca İşletme.. Korona Kayseri’de Kol Geziyor…

Son Bir Haftada Yüzlerce Ev, Onlarca İşletme.. Korona Kayseri’de Kol Geziyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılı başından itibaren Türkiye’de görülen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 ve pandemi süreci, Kayseri’de etkisini daha büyük göstermeye başladı. Geçtiğimiz 1 hafta süresince yüzlerce evin teker teker karantinaya alınması ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarını bildirdiği tweetinde Kayseri’nin “yüksek vaka çıkan iller” arasından işaret edilmesi ile, Kayseri Korona Gündemine yeniden yerleşti.

Haber merkezimize gelen bilgilere göre, şu an rakamları yüzlerce olarak adlandırılabilecek karantina evleri, Kayseri Organize Sanayi bölgesinde yer alan, içlerinde Anadolu Holding (Eski adı ile Boydak) dahil olmak üzere onlarca işletmeden kaynaklı olarak ortaya çıkıyor. Çalışanların bazılarında çıkan Kovid teşhisleri sonrasında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yoğun testler sonrasında, bir çok evin karantinaya alındığı, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan bazı işletmelerin ise karantina altına alınarak 15 gün süre ile kapatıldığı bildirildi.

NEDEN HIZLANDI?

Organize sanayi bölgesi gibi, yoğun insan gücü ile çalışan bir çok işletme, Kovid tedbirleri almış olsa da, özellikle çalışanların servisler ve toplu taşıma sürecinde çok yakın olmaları sebebi ile, hastalığın bir çok işletmeye bulaştığı, özellikle bir işletmede görülen vakalar sonrasında, o işletmede ki bir çok şahsın çok hızlı etkilendiği tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen