ŞEHRİN MERKEZİNDE YEMYEŞİL DOĞA ‘BEŞTEPELER’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Sıcak yaz aylarında vatandaşlar serinlemek için yeşil alanlarda vakit geçirmek istiyor. Beştepeler Mesire Alanı, şehir merkezinde olması nedeniyle yoğun talep gören yerlerin başında geliyor. Ülkemizde gerçekleşen orman yangınları nedeniyle ateş yakmak yasaktır. İçerisinde bulunan Kayseri Evi ve yeşilliğiyle bizleri misafir eden Beştepeler’de ziyaretçileri nelerin beklediğini derledik.

Kayseri’nin eşsiz manzarasını doyasıya seyretme fırsatı sunan Beştepeler Mesire Alanı, kent merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Melikgazi ilçesi sınırlarında ve Kayseri Şehir Mezarlığı’nın hemen üstünde bulunmaktadır. Cumhuriyet Meydanı’ndan Seyit Burhanettin Bulvarı üzerinden Kartal Kavşağı’nda sağa dönülerek ulaşılabilir. Aracı olmayanlar için de bölgeye belediye otobüs seferleri de bulunmaktadır.

BEŞTEPELER’E GİDEN ZİYAETÇİLERİ NELER BEKLİYOR?

Yüksek konumundan dolayı seyir teraslarında seyirlik şölen sunan Beştepeler piknik alanı bol yeşil alanlarıyla Kayserili vatandaşların uğrak yeri konumundadır. Temiz havası, uzun ağaç ve çamlarıyla tertemiz havayı ciğerlerinize çekebilirsiniz. Piknik alanlarının yanı sıra seyir terasları, yürüyüş yolları ve çardaklar bulunmaktadır. Ağaçların arasında sabah koşusu yapabilirsiniz. Ülkemizde art arda gerçekleşen orman yangınlarından dolayı ateş yakmak yasaktır. Alan içinde yer alan Kayseri Ev de ziyaretçilerine Kayseri hakkında görsel bilgi sunmaktadır. 2 katlı tarihi evde, bal mumu insan figürleriyle kentin önde gelen lezzetlerinden mantı, sucuk ve pastırma imalatı anlatılıyor.

Beştepeler Mesire Alanı ayrıca fotoğrafçılıkla uğraşanlar için de cazibe merkezi. Fotoğrafçılar, şehir merkezini tepeden kadrajına alabilir. Şehir merkezine yakın olması nedeniyle yoğun şekilde tercih edilen mekânda yer bulmak zor. Yer bulabilmeniz için erken gitmeniz önerimizdir.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ŞEHRİN MERKEZİNDE YEMYEŞİL DOĞA ‘BEŞTEPELER’