1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sarraf İhsan Gülderdi: “ONS’taki 100 dolarlık düşüş, altın fiyatını da düşürdü”

Sarraf İhsan Gülderdi: “ONS’taki 100 dolarlık düşüş, altın fiyatını da düşürdü”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Enflasyonun düşmesi halinde politika faizlerinin düşürüleceğini ve bu sebeple de dövizin yükseleceğini yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz. Bu durumun da altın fiyatlarını tekrardan yukarı yönde hareket ettireceğini ön görüyoruz, ONS fiyatında geçen haftaya göre 100 dolarlık bir düşüş olurken parite ise 1,08 seviyesinde seyrediyor ve bu sebeple de altın haftaya negatif bir başlangıç yapmış oldu” dedi.
Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaştı. Sarraf İhsan Gülderdi; Geçen haftaya göre ONS fiyatındaki 100 dolarlık düşüşün altın fiyatlarını düşürdüğünü ifade ederek “Has altındaki düşüş de hafta boyu sürmüştü, parite ise 1,08 seviyesinde seyrediyor. ONS ve parite seviyesiyle birlikte altın haftaya negatif bir başlangıç yapmış oldu. ONS fiyatının ise önümüzdeki süreç içerisinde 2 bin 300 ile 2 bin 400 dolar bandında seyredecek gibi gözüküyor. Ortadoğu’daki gerginlikler sürdüğü takdirde bu seviyelerde kalmayacağını yatırım tavsiyesi olmadan belirtiyoruz” dedi.
Sarraf İhsan Gülderdi, TCMB’nin de politika faizini yüzde 50’de sabit tutulmasıyla birlikte faizlerin düşürülmesine yönelik söylentilerin de dolaştığını ifade ederek “Enflasyonun düşmesi halinde politika faizlerinin düşürüleceğini ve bu sebeple de dövizin yükseleceğini yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz. Bu durumun da altın fiyatlarını tekrardan yukarı yönde hareket ettireceğini ön görüyoruz, diğer yandan BİST endeksi de 10 bin 680 bandında seyrediyor, 8 bin bantlarında seyrettiği sıralarda 10 bini aşacağını da önceden tahmin etmiştik. BİST’in 12 bin bantlarına çıkacağı ön görülürken her ne kadar inişli çıkışlı bir süreci seyretse de hedefinden şaşmayacaktır” diye konuştu.
GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:
DOLAR: 31,95 TL
EURO: 34,60 TL
ÇEYREK ALTIN: 4100 TL
22 AYAR ALTIN: 2360 TL
HAS ALTIN: 2450 TL
ONS: 2330 USD.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen