1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. Pandemide Sağlık Çalışanları Kalkan Oldu

Pandemide Sağlık Çalışanları Kalkan Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs eczaneleri de olumsuz etkiledi. Hastaneye gitmek istemeyen vatandaşlar eczanelere koştu.

Pandemi süresince sağlık çalışanlarının kalkan olduğunu söyleyen Eczacı Süleyman Cura ” İnsanlar ailesini yanına gidemedi, çocuğunu göremedi, annesinin babasının elini öpemedi adeta. 7/24 çalıştılar.” ifadelerini kullandı.

Pandemi süresince maske, dezenfektan ve eldiven satışlarında artış yaşandığını söyleyen Eczacı Süleyman Cura ” Depolarda ürünleri bulamadık. Sattığım maske markalarını artık göremez oldum. Artık o firmalar yurt dışına mı veriyordu bilemiyorum . Yeri geldi sağdan soldan maske aramaya başladık. Biz elimizden gelen gayreti , fedakarlığı gösterdik meslek hayatımız boyunca ve yapacağız da, yeminimiz var bu meslek üzerine. Artık o kadar ulaşılamaz hale geldi ki bu çevredeki her eczanenin önünde 30 kişilik kuyruklar oluşuyordu maske için.”dedi.

Maske kullanımı için maske’nin elimizdeki tek silah olduğunu belirten Eczacı Süleyman Cura “Bu zaten solunum yolu ve temasla geçen bir virüs. Eğer biz maske takmazsak hastalığı daha fazla yayarız. İlk sıralar insanlar maske takma konusunda çok tepkiliydi . Pozitif hastalar maskesiz ilaçlarını almaya geliyordu. Uyarıyorduk ama belirli bir çerçevede uyarıyorduk çünkü ters de tepebiliyor. Daha büyük sorunlarda olabiliyor. Artık halk bilinçlendi. Bu işin uzayacağının ve çok önemli olduğunun farkına varıldı. Maske kesinlikle hayatımızdaki en önemli şey şu an.” dedi.

Koronavirüs aşısının 2. dozunu da olduğunu söyleyen Eczacı Süleyman Cura ” Aşıyı mutlaka vurulmamız gerekiyor. Sırası gelen aşısını vurulmalı. Tek çaremiz aşı. Aşının mutasyonlu virüs için etkisi konusunda uzmanlar da tam bir görüşe sahip değil ama şu an yapmamız gereken kesinlikle aşımızı vurulmamız.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen