1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ÖSYM hafta sonu iki sınav gerçekleştirecek

ÖSYM hafta sonu iki sınav gerçekleştirecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM, hafta sonu iki ayrı sınav düzenleyecek. Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2024/8) Arapça-Rusça sınavı cumartesi günü yapılacakken, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-YDUS) birinci dönemi ise pazar günü gerçekleştirilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. e-YDS sınavının Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav binalarında, YDUS’un ise Ankara’daki 5 farklı sınav binasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Ersoy, sınavlara toplamda 5 bin 236 adayın katılacağını bildirdi. e-YDS’nin cumartesi günü 13.45’te başlayacağını ve adaylara 180 dakika süre verileceğini açıkladı. YDUS ise pazar günü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık ana dallarında saat 10.15’te başlayacak. Sınavda çoktan seçmeli soruların yer alacağını ve adaylara 80 dakika süre verileceğini belirtti. Yazılı sınavda ise adaylara 60 dakika süre verilecek. YDUS sonuçlarının 28 Haziran’da açıklanacağını ifade etti. e-YDS’de ek süre verilmesi gereken engelli adayların 30 dakika ilave süre kullanabileceğini söyledi.

Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ile fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin pazar günü açık tutulacağını da ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen