1. Haberler
  2. Adliye
  3. Osmanlı Mahallesi’ndeki 1 kişinin öldüğü bıçaklı kavgada sanığa müebbet ve 13 yıl hapis

Osmanlı Mahallesi’ndeki 1 kişinin öldüğü bıçaklı kavgada sanığa müebbet ve 13 yıl hapis

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı Mahallesi’nde 2 grup arasında çıkan ve iki kardeşten birinin ölüp diğerini yaralandığı kavgada sanığa ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıl hapis cezası verildi.
Olay, 13 Aralık 2023’de saat 17.10 saatlerinde Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi, Reisoğlu Caddesi’nde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle 2 grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada S.D. ile kardeşi R.D. yaralandı. Çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralanan S.D., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın şüphelisi R.İ. yakalanarak cezaevine gönderildi. Bugün 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık R.İ. ve taraf avukatları katılırken müşteki ve tutuksuz sanıklar R.D., V.D., katılanlar H.D., M.D, A.D. ve İ.L. katılmadı.
Ben onların üzerine koşmadım. Eve kaçtım. Aracıma tekme atıp ‘yakarız’ dediler. Yengem ve yeğenim yakınlarındaydı çıkmak zorunda kaldım. Kafama sopa ile vurdular. Adli Tıp Kurumu’na gittiğimde karşı tarafta orada olduğundan polis hemen çıkardı. Doktor muayene etmedi. Ben bana ve aileme karşı saldırıyı durdurmak etmek istedim. Keşke evimi basmasalardı. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti sanık R.İ.’nin S.D.’ye karşı ‘kasten öldürme’ suçu işlediği gerekçesiyle müebbet, R.D.’ye yönelik de ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu işlediği gerekçesiyle 13 yıl hapis cezası verdi. Müşteki sanıklardan R.D. 3 ay 22 gün hapis V.D. ise 2140 TL para cezasına çarptırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen