1. Haberler
  2. Güncel
  3. Nefes alamıyoruz!

Nefes alamıyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de il genelinde kafe ve restoran esnafları ‘İşletmeciler Ve Çalışanlar Nefes Alamıyor! Sesimizi Duyan Var mı ? ‘ sloganıyla dükkanlarının önüne pankart açtı.

Koronavirüsü Türkiye’de görüldükten sonra kafe ve restoran sektörü çok büyük zorluklar yaşadı. Türkiye genelinde Covid-19 nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 20 Kasım’da yayınlanan genelge ile kafe ve restoranlar kapatıldı. Kafe ve restoranlar sadece paket servis ve gel-al servisleriyle hizmet verebildi. Kayseri’de bulunan birçok esnaf bu zorlu süreçte kepenk indirmek zorunda kaldı. Pazartesi günü kafe ve restoran esnafları Cumhuriyet Meydanın’da toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı. Esnaflar gerekli tedbirler alınarak mekanlarının açılması için basın açıklaması yaptı. Açıklamada Hes kodu ile mekanlarının açılmasını, zor durumda oldukları ifade ettiler. İşletmeciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Ocak tarihinde yapılan Kabine Toplantısından sonra, kısıtlamaların da kademeli olarak kalkacağını ifade ettiğinden beri kafelerin açılmasını beklediklerini belirtti.
Kayseri il genelinde ise bugün kafe ve restoran esnafları ‘İşletmeciler Ve Çalışanlar Nefes Alamıyor! Sesimizi Duyan Var mı ? ‘ sloganıyla dükkanlarının önüne pankart açtı.

Kafe, Restoran, Lokanta Gibi İşletmeler, Kısıtlamada Sadece Paket Servis Hizmeti Veriyor

Sokağa çıkma kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00’dan pazartesi 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Lokanta, restoran, pastane gibi işletmeler cuma, cumartesi ve pazar günleri 10.00-2400 saatleri arasında sadece paket servis faaliyetlerini sürdürüyor. Hafta içi kısıtlamanın olmadığı saatlerde hem gel-al hem de online sipariş hizmeti verebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen