1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Müdür Bahameddin Karaköse: “Çalıştayın mesleki eğitim konusuna ışık tutmasını umuyoruz”

Müdür Bahameddin Karaköse: “Çalıştayın mesleki eğitim konusuna ışık tutmasını umuyoruz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valilik, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerce düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “İş gücü piyasasının da ihtiyaç duyduğu beceriler nelerdir, bu becerilere sahip öğrencileri nasıl yetiştirebiliriz ve ilimizin sosyal, ticari, ekonomik yaşantısında ihtiyaç duyulan meslek alanları nelerdir, bu sonuçları da nasıl çıkaracağımıza dair çalışmış olduk. Çalıştayın ilimiz genelinde etkisini göstereceğini düşünüyoruz ancak ülke genelinde mesleki eğitime de ışık tutmasını umuyoruz” dedi.

Kayseri Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Üniversiteler iş birliğiyle düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayının ikinci günü de tamamlandı. Çalıştayın ikinci gününde AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Ahmet Fazıl Özsoylu, meslek odalarının temsilcileri ve iş insanları katılım sağladı.

Çalıştayın bugünkü bölümünde kent genelindeki mesleki eğitimin durumunun analiz edilmesine dair 5 farklı alanda problem ve çözüm önerilerinin sunulduğunu söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Mevcut durumumuzun ve ihtiyaçlarımızın cevabını bulmak üzere çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalıştayın düzenlenmesindeki temel amaç da mesleki eğitime dair bir farkındalık oluşturmaktı. İş gücü piyasasının da ihtiyaç duyduğu beceriler nelerdir, bu becerilere sahip öğrencileri nasıl yetiştirebiliriz ve ilimizin sosyal, ticari, ekonomik yaşantısında ihtiyaç duyulan meslek alanları nelerdir, bu sonuçları da nasıl çıkaracağımıza dair çalışmış olduk. Üniversitelerimiz özellikle birinci dereceden çalıştaya katkı sağladılar, komisyonda çıkan çalışma sonuçları raporlaştırarak ilimizdeki mesleki eğitimi daha da ileriye taşımak, kaliteyi artırmak amacıyla önlemler alacağız. Çalıştayın ilimiz genelinde etkisini göstereceğini düşünüyoruz ancak ülke genelinde mesleki eğitime de ışık tutmasını umuyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen