1. Haberler
  2. Terör
  3. MSB: Son bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Son bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde 72 teröristin etkisiz hale getirildiğini, yılbaşından itibaren ise 1427 teröristin operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede kararlılıkla devam ediyor. Bakanlık kaynaklarına göre, bu rakamlar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde, özellikle Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda elde edildi. Irak’ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı terörist, Hudut Karakolu’na teslim oldu.

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde ise teröristlere ait depo, sığınak ve mağaralarda tonlarca patlayıcı madde ile birlikte çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca, Hudut Karakolları ve güvenlik birimlerinin çabaları sonucunda son bir haftada 340 şahıs yakalandı, 863 kişi ise yasa dışı geçiş girişiminde hududu geçemeden engellendi. Bu yılın başından bu yana ise yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6,707, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı ise 65,225 olarak açıklandı.

Irak ile yapılan iş birliği ve ortak mücadele çabalarının terör örgütlerinin etkinliğini azalttığı ve bölgede kalıcı istikrar için zemin hazırladığı vurgulandı.

Son olarak, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 12 Temmuz’da şehit olan İstihkâm Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay’a bir kez daha başsağlığı dilendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen