1. Haberler
  2. Güncel
  3. Mobilya Sektöründe Piyasa Durgun

Mobilya Sektöründe Piyasa Durgun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)-Geçen yılın Mart ayında pandeminin başlangıcından beri temel ihtiyaçlar haricindeki çoğu sektör kan kaybetmeye devam ediyor. Yaşanılan süreçten en ağır etkilenen sektörlerden biri mobilya sektörü oldu. 9 yıldır mobilya sektöründe bulunan Ergün Şimşek, “Bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

Şimşek, durumlarının iyi olmadığını belirterek “Bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz. Müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gelen genç müşterilerimiz çok şikayetçi. Kimi durumda fabrika fiyatlarıyla satış yapmaya çalışıyoruz. Mağaza giderlerimiz çok fazla. İnşallah bu süreçten çıkabiliriz” diye konuştu.

Şimşek, mobilyadaki fiyat artışları hakkında bilgi vererek, “Fiyatlar %10 ila %15 arası yükseldi. Sünger, çelik profil gibi malların fiyatları zamlandı” dedi. Şimşek, “Geçen senelerde fiyatlarımız daha esnekti, insanların alım gücü daha iyi durumdaydı, fiyatlar konusunda daha az ısrarcılardı. Bir ürün hoşlarına gidince alabiliyorlardı. Ancak şu an alamıyorlar. Müşteriler ucuz seçenekler arıyor” diye konuştu.

Mağazaya gelen genç müşterilerin ve evlenecek çiftlerin ürünlerini almakta zorlandıklarını belirten Şimşek, “Beğendikleri bir ürünü alamazlarsa tepkili oluyorlar: Kendi aralarında tartışıyorlar, aileler araya giriyor, en sonunda da geri dönüş olmuyor” diye konuştu.

Şimşek, fiyatlardaki yükselişin durmayacağını vurgulayarak “İnsanların mobilyayı bir an önce almaları gerekiyorsa almaları lazımdır. Çünkü her şeyin fiyatı yükseliyor. Biz şu anda Ocak ayının fiyat listesine göre satış yapıyoruz, çünkü piyasa durgun. Önceden belli bir ölçüde cirolarımızı yakalıyorduk, şu anda bazı ayların masraflarını çıkaramıyoruz. Kiralarımız çok yüksek, çalışanlarımız var. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Artık nereye kadar gidersek…” diyip konuşmasını tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen