1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. Merkez’de Otopark Talebine Ret

Merkez’de Otopark Talebine Ret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti Kocasinan Meclis Üyesi Kazım YÜCEL ‘den anlamlı istek, Mehmet Savruktan Sebepsiz Ret.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Şubat ayı toplantısı’nın 2. bileşiğinin 1. oturumu gerçekleşti.
Meclis Gündemi’nin 2. maddesi olan Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın Melikgazi İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 12016 ada 1 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu imar adasında 1/1000 ölçekli uygulama imar
plan tadilatı yapılması talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon
Raporunun görüşülmesi hakkında İYİ PARTİ Kocasinan Meclis Üyesi Kazım YÜCEL maddeye öneride bulundu.

İmar Bayındırlık Komisyon raporunu kabul edeceklerini belirten İYİ PARTİ Kocasinan Meclis Üyesi Kazım YÜCEL,’ Yıllarca burada otopark sorununu çözemediğimizi göreceğiz. Bir şehrin en önemli sorunlarından bir tanesi eğer 30-40-50 yıllık bir projeden bahsediyorsak bunun şehir merkezinde olan bir oto park olduğunu hiç birimizin atlamaması lazım. Bugün Cumhuriyet Mahallesi yada 27 Mayıs olarak ifade ettiğimiz yerlere hiçbirimiz araçla gitmek istemiyoruz. Çünkü orada araç park alanı bulmak kadar zor bir durum yok, bir de yaz dönemi kitleniyor.’ dedi.

4000 Metre Yeterli mi ?

Yüksek katlı binaların kaldırıldığı yerde 4000 metre karelik bir otopark planı yapılıyor. Onu da -1’de yapıyoruz. Üst tarafını da muhtemelen ticarethane yapacağız. 4000 metre yeterli mi diye ben size sormak istiyorum. Hemen bir örnek vereceğim, Sayın Palancıoğlu geçen bir açıklama yaptı Dedeman okulunun olduğu yeri kaldıracağız, biz buraya otopark yağacağız dedi. Doğru da bir karar. Çünkü balıkçıların arkasına da gitmeyi istemiyoruz. Yer bulamıyoruz, otopark yok. Ama hemen 10 yıl geriye dönüyorum. Oraya Hunat Katlı Otopark yapılmış sanki yeter diye düşünerek. Bakın 10 yıl geçti bugün yetersizliğini görüyoruz.’ diyerek esnafını korumak için otoparkı düzenli yapılması gerektiğini ifade etti.

Otopark aslında çok basit gibi gözüken ama bir planlama yapılırken atlanılmaması gereken bir konu olduğunu belirten Kazım Yücel,’ Koskoca şehrin göbeğine 4000 metre bir otopark planlıyoruz, yetersiz.’ diyerek şuanda ticarethane olarak dönüştürülecek yerin -1. katının da otopark olmasını istediklerini ifade etti.

İYİ PARTİ Kocasinan Meclis Üyesi Kazım YÜCEL konuyla alakalı Meclis Toplantısı sonrası Kayserim.net’e açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen