1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor

Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca memur ve emekli için maaş zammı, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte kesinlik kazanacak.

Memur ve emeklinin maaşları, toplu sözleşme süreci ve enflasyon verilerine dayanarak belirleniyor. Mayıs ayında enflasyon aylık yüzde 3,37 olarak gerçekleşti. Bu veri, memur ve emeklilerin son 5 aylık zam oranını yüzde 17,38 olarak belirledi. Ancak bu oran, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz’da açıklayacağı haziran ayı enflasyon verileriyle güncellenecek.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammı ise TÜFE’ye bağlı olarak hesaplanıyor. Son 5 ayda bu emekliler için zam oranı yüzde 22,72 olarak tespit edildi. Haziran enflasyonunun etkisiyle bu oran da revize edilecek.

Memur ve emekli maaşları için yapılan değerlendirmelere göre, TRT Haber’de konuşan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş’a göre, toplu sözleşme ve enflasyon farkı hesaplamalarıyla birlikte haziran ayı enflasyonunun eklenmesiyle memur ve memur emeklileri için maaş artış oranının yüzde 20 ila 21 aralığında olması bekleniyor.

SSK ve Bağkur emeklileri için ise 6 aylık enflasyon beklentisi, Merkez Bankası’nın anketlerine dayanarak haziran genel gidişatını göz önünde bulundurarak yüzde 25 ila 26 civarında tahmin ediliyor.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
12
sinirli
Sinirli
4
_a_rm_
Şaşırmış
3
be_en
Beğen