1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Meclis’te bu hafta: Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

Meclis’te bu hafta: Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun bir gündemle toplanıyor. AK Parti’nin Meclis’e sunduğu fahiş fiyatlarla mücadele edilmesini öngören kanun teklifi, önemli tartışmalara sahne olacak. Ayrıca, bu hafta içinde Katar ve Özbekistan gibi pek çok ülkeyle imzalanan uluslararası anlaşmalar da Genel Kurul’da ele alınacak.

AK Parti’nin hazırladığı 23 maddelik kanun teklifiyle, Türk Ticaret Kanunu’nda değişiklikler yapılacak. Bu düzenlemelerle piyasadaki dengesizliği sağlayan işletmelere ciddi cezalar öngörülüyor. Fahiş fiyat uygulayanlara 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar, stokçulara ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar cezalar verilecek. Ayrıca, bir yılda üç kez stokçuluk yapan işletmelere 6 güne kadar kepenk kapatma cezası getirilebilecek.

Bu hafta Meclis, uluslararası sözleşmeler üzerine de çalışacak. Katar ve Özbekistan gibi ülkelerle yapılan anlaşmalar da dahil olmak üzere bir dizi anlaşma Genel Kurul’da görüşülecek.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısında değişiklikler öngören bir teklif ile kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren bir başka teklif de Meclis’e sunulacak.

Bu hafta ayrıca genel başkanlar da milletvekillerine Meclis kürsüsünden hitap edecekler. Salı ve Çarşamba günleri ise partilerin grup toplantıları gerçekleşecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen