1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kentsel dönüşümde 2,5 milyon liraya varan kredi desteği 

Kentsel dönüşümde 2,5 milyon liraya varan kredi desteği 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 ilde olacak kentsel dönüşüm paketinin ayrıntıları belirlendi. Proje İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’da uygulanacak. Kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği verilecek.

İzmir’de 5 ili kapsayan kentsel dönüşüm paketi hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki  şehirleri çok önemsediklerinin altını çizerek, Dünya Bankası ile imzaladıkları bir anlaşmayı hayata geçirdiklerinin müjdesini verdi.

5 ilde riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınacak. Proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sunulacak.

Mülk sahiplerine aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği verilecek.

Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacak.

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulanacak. Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen