1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kayserispor ve Sivasspor’dan 1967 Olayları Mesajı

Kayserispor ve Sivasspor’dan 1967 Olayları Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Yukatel Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor kulüpleri, 54 yıl önce Kayseri’de oynanan ve onlarca seyircinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili ayrı ayrı mesaj yayımladı.

17 Eylül 1967’de Kayseri’de önceki Atatürk Stadı’nda yaşanan, 43 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili ilk mesaj Sivasspor’dan geldi. Demir Grup Sivasspor Kulübü, “Rahmetle Anıyoruz” başlığıyla paylaşılan açıklamada “17 Eylül 1967’de Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanan ve 43 taraftarımızın hayatını kaybettiği karşılaşmanın üzerinden 54 yıl geçti. O gün hayatını kaybeden taraftarlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayserispor Kulübü tarafından Twitter hesabında paylaşılan açıklamada ise “54 yıl önce bugün, 17 Eylül 1967’de Sivasspor ile oynadığımız maçta çıkan izdiham nedeniyle hayatını kaybeden hem Kayserispor hem Sivasspor taraftarlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayserispor’un maçın 20. dakikasında 1-0 öne geçip gerginliklerle patlak verdiği olayların ardından Kayserispor ve Sivasspor kulüpleri 17 maç saha kapama ile cezalandırılırken, Sivas’ta pek çok Kayserili tüccarın işyerleri saldırıya uğradı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen