1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. Kayseri’de Yeni Normal’de Tedbir Haftası

Kayseri’de Yeni Normal’de Tedbir Haftası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Haziran itibari ile “yeni normal” düzenine geçmeye çalışan Türkiye, alınan tüm tedbirlere rağmen, 1. dalgadan çıkamadan artan vaka rakamları ile karşı karşıya kaldı. Kayseri’de tüm Türkiye’de olduğu gibi bu durumdan fazlası ile etkilendi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, yeni vakalar ağırlıklı olarak, nişan, cenaze ve taziyeler başta olmak üzere, insanların kalabalık halde bir araya geldiği alanlar, bu dönem Kayseri için en çok vaka ve bulaş tespit edilen durumlar. Kamuya açık alanlarda piknik yapmak yasak olmasına rağmen, site içerisinde ki alanlarda, toplu halde yapılan mangal partileri de bu dönemde korona bulaşı tespit edilen vakalar olarak öne çıkıyor.
Yaşanan bulaş ve temaslarda kalabalık alanların, tokalaşmanın, sosyal mesafenin başol oynadığını bildiren yetkililer bu dönemde tedbirlerin arttırılacağına dikkat çekiyor.

MASKESİZ GEZENE CEZA

Bu kapsamda, hali hazırda var olan sosyal mesafe, maske ve toplanma tedbirlerinin azami derecede kontrol edileceğini ve gerekirse il bazlı yeni tedbirlerin de gündeme geleceğini belirtiyor. Buna göre, daha önce İl Hıfzıssıhha kurulunca alınan “Kayseri için Tüm Alanlarda Maske Zorunluluğu” kararını daha sıkı tedbirlerle uygulanması ve cezai işlemlerin daha sıkı uygulanması gündemde..

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen