1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kayseri dahil silah kaçakçılarına operasyon: 2 bin 89 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı

Kayseri dahil silah kaçakçılarına operasyon: 2 bin 89 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 5 gün içerisinde, Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Mercek-19” operasyonlarıyla, silah kaçakçılarına büyük bir darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonlarda, 77 ilde bin 315 ruhsatsız tabanca, 154 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 53 uzun namlulu tüfek, 355 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam bin 877 silah ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 2 bin 89 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Operasyonların en dikkat çeken noktalarından biri, Şırnak’ta gerçekleştirilen operasyonda ele geçen 10 bin 488 silah parçasıyla yapılan yasa dışı silah imalatı oldu. Bu operasyon, silah kaçakçılarının hedefi haline gelmiş bölgelerdeki etkili mücadelenin bir örneği olarak kayda geçti.

İstanbul’da 245 tabanca, 12 av tüfeği ele geçirilirken, 316 şüpheli gözaltına alındı. Adana’da 96 tabanca, 11 av tüfeği ele geçirilirken, 122 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de 68 tabanca, 12 av tüfeği ele geçirilirken, 106 şüpheli gözaltına alındı. Konya’da 43 tabanca, 29 av tüfeği ele geçirilirken, 62 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır’da ise 56 tabanca, 7 av tüfeği ele geçirilirken, 143 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, İstanbul, Adana, İzmir, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya, Ankara ve daha birçok ilde, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız bin 877 silah ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederken, milletimizin dualarının kendileriyle olduğunu vurguladı. Bu başarılı operasyonlar, ülkenin güvenliği ve halkın huzuru için atılan önemli adımların bir göstergesi olarak kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen