1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İYİ PARTİLİ ÖZHAN, “İYİ PARTİ BAĞIMSIZ OLARAK HAREKET ETSEYDİ ÇOK DAHA BAŞARILI BİR SONUÇLA ÇIKABİLİRDİ”

İYİ PARTİLİ ÖZHAN, “İYİ PARTİ BAĞIMSIZ OLARAK HAREKET ETSEYDİ ÇOK DAHA BAŞARILI BİR SONUÇLA ÇIKABİLİRDİ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ  (1HA) – İYİ Parti Kayseri Grup Başkanvekili Erhan Özhan, genel seçimlerde İYİ Parti’nin bağımsız şekilde seçime girmesi halinde daha çok başarı elde edeceklerini söyledi. Özhan, “Seçimi kaybetmelerinin nedeninin toplumdan hiç karne almamış, toplum nazarındaki değerlerinin tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz bazı partilerin büyük aktörün yanında büyük aktörcülük oynadığı ve büyük kazanımlar elde ettiği, aslında küçük hesapların ortaya konduğu bir süreci yaşadığımız kanaatindeyim. İYİ Parti bireysel ve bağımsız olarak hareket etseydi, bir üçüncü yol açmayı deneseydi inanın bundan çok daha başarılı bir sonuçla çıkabilirdi” dedi.

İYİ Parti Kayseri Grup Başkanvekili Erhan Özhan, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına konuk oldu. Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram ve Moderatör Halil İbrahim Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Özhan, genel seçimler ve Kayseri’deki problemler üzerine konuştu.

İYİ Parti’nin toplumda kabul görmüş bir parti olduğunu söyleyen Özhan, “İYİ parti toplum nazarında ittifakın sürükleyici ve birinci sırada gelen baş aktörü diyebileceğimiz CHP ile birlikte girdiği seçimde toplumda kabul görmüş kendi değerlerinin dışında siyasi bir konuma oturtuldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığında CHP’nin ittifakın büyük ortağı olduğu ve öncülüğü temsil ettiği bir ittifak denkleminde toplum İYİ Parti’nin kabul ettiği değerlerine değil, CHP ve Kılıçdaroğlu’nda gördüğü değerler üzerinden İYİ Parti’ye de notunu verdi. İYİ Parti kuruluşundan itibaren merkez siyasete oturmaya çalıştı. Milliyetçiliği, muhafazakarlığı, ülkücülük gibi toplumumuzun kendi merkezine oturttuğu siyasi değerler üzerinden karşılık bulamadı. Seçimlerin arefesinde anketlerde çok üst noktalarda görünen İYİ parti seçimler geldiğinde kendi ittifakı içerisinde değerlendirilmesi neticesinde oy beklentisi olan kesimlerden gerektiği şekilde desteği alamadı” ifadelerini kullandı.

‘İYİ PARTİ TOPLUMSAL MUHALEFET NAZARINDA KAYBETTİREN OLMAK İSTEMEDİ’

İYİ Parti bağımsız ve bireysel olarak seçime girmesi halinde daha başarılı olacağını söyleyen Özhan, “İYİ Partinin seçimi kaybetmesinde hatası var. Fakat bu hatanın müsebbibinin İYİ Parti ve Meral Akşener olduğu kanaatinde değilim. Bunun asıl müsebbibi toplumdan hiç karne almamış, toplum nazarındaki değerlerinin tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz bazı partilerin büyük aktörün yanında büyük aktörcülük oynadığı ve büyük kazanımlar elde ettiği aslında küçük hesapların ortaya konduğu bir süreci yaşadığımız kanaatindeyim. İYİ Parti bireysel ve bağımsız olarak hareket etseydi, bir üçüncü yol açmayı deneseydi inanın bundan çok daha başarılı bir sonuçla çıkabilirdi. İYİ Parti toplumsal muhalefet nazarında kaybettiren olmak istemedi. Kendisi de kaybetti. Bir HDP, Demirtaş güzellemesi yapan, muhalefet namına ortaya çıkan seçim zaferlerini sürekli HDP’nin karnesine yazan bir sol aydın kesim ortaya çıkmış durumda. Aslında HDP’yle kazanılmadığını biliyorlar” şeklinde konuştu.

KAYSERİ’NİN MERKEZ DIŞINDA KALAN İLÇELERİNDE YÜZDE 15 NÜFUS YAŞAMAKTA’

Huzur şehri Kayseri ibaresini oturtulmaya çalışıldığını ifade eden Özhan, “Fakat Kayseri son aylarda ciddi anlamda parklarında, bahçelerinde, şehrin ana caddelerinde ciddi anlamda araçların oluşturduğu gürültü kirliliğiyle karşı karşıya. Şehirdeki şehir magandalarının ortaya koyduğu bir durum. Biz bunun belirli polisiye ve zabıta tedbirleriyle halledilebilecek bir sorun olduğunu da düşünüyoruz. Bu iş şimdi tedbir alınmazsa çığırından çıkar. Kayseri’nin merkez dışında kalan nüfusunun tahammül edilemeyecek derecede azaldığını ve Kayseri’nin yaşadığı en büyük problemlerden birinin bu olduğunun kanaatindeyim. Kayseri’de şöyle bir orantısızlık var, Kayseri’nin merkezinde yüzde 85 nüfus yaşıyor, merkez dışında kalan ilçelerinde yüzde 15 nüfus yaşamakta. Yani bu devasa alanda Kayseri’nin tarıma, hayvancılığa, yaşamaya ve yaşantıya bu kadar uygun bir alan varken, kırsalın bu kadar boşalmış olmasını ben kabul edemiyorum. Kayseri’de ilçe hareketliliğini nasıl sağlayabiliriz, fabrikalaşmanın, organize imkanlarının kırsala, kırsalın bulunduğu bölgelere yansıtılabileceği kanaatindeyim. Yani biz organizeyi yani iş gücünün bulunduğu imkanların tamamını Kayseri’nin merkezine taşıdığımız anda mecburen kırsaldaki iş gücümüzü de merkeze taşıyoruz. Merkeze taşıdığımız bu insanlara aslında ilçelerinde ki konforu verecek miyiz, maalesef veremeyeceğiz. O insanlar ilçelerinde müstakil evlerinde hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşırken buraya gelip sadece organizede ki işinden TOKİ’de ki evine giden işçi haline gelecekler” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen