1. Haberler
  2. Güncel
  3. İYİ Partili Kılınç, “Makam beklentim yok, tek derdim vatan”

İYİ Partili Kılınç, “Makam beklentim yok, tek derdim vatan”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sedat Kılınç, yıllarca şehre hizmet ettiğini ve milletvekili olduğu takdirde millet için çalışacağını söyleyerek, “Günümüze baktığımızda kendime görev bildim ve elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünerek siyasete girdim. Eğer burada ihtiyaç kalmazsa zaten iş hayatında devam ederiz, makam beklentim yok, tek derdim vatan” dedi.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sedat Kılınç, ‘Aday Ekranı’ programına konuk olarak Gazeteci Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Kılınç, yıllarca şehre hizmet ettiğini ve milletvekili olma durumunda projelerle şehre hizmet edeceğini ifade etti.

 

Suriyeli sığınmacılarla ilgili konuşan Kılınç, “Benim düşünceme göre bizim bulunduğumuz bir parti ülkeye ekonomik, siyasi, politik açıdan zarar veriyorsa onu bırakmalıyız. Suriye politikasının yanlış olduğunu düşünüyorum ve buna ortak olunduğu için desteklemedim. Bu mu satmak? Bunca mültecinin ülkemize gelmesini doğru bulmuyoruz. Biz bu vatanı her karış toprağında kan dökere aldık. 20 yıl sonra bu günler için ihanet olarak anılacak. Bizim İYİ Parti olarak duruşumuz net ve altılı masada 6 parti var. 7’nci yok, HDP masamıda yok ve bunu söyleyen iftira atmış olur, HDP masaya gelirse biz kalkarız diyoruz. İş adamı kimliğimle bile bu güne kadar vatan için uğraştım. Biz bu ülkeye ciddi zarar veren konulara çözüm bulmak istiyoruz. İktidar bunu yapamayacak. Yavuz Ağıralioğlu farklı amaçla istediği olmayınca bahaneyle istifa etti. Siyasette herkesin bir beklentisi var, buradaki durumda makam için bu sürece gelindi. Bir ülkeyi var eden en önemli şey adalettir. Adalet mülkün temelidir. Bugün sokakta ve sohbetlerimizde adalet var mı dendiğinde yok diyorlar. Siyasi bir görüş demiyorum ancal yanıtlar böyle. Bu oldukça kötü bir durum. Hukukun üstünlüğü en önemli kısımlardan biridir. Bir de olmazsa olmaz şey; kurumların denetilebilirliğidir. Kurumların denetlenebilmesi gerekir ve millete hesap vermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

‘ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNEREK SİYASETE GİRDİM’

Yıllardır şehre hizmet ettiğini, makam kaygısı olmadığını ve milletvekili olduğu takdirde de birçok projesinin olacağını söyleyen Kılıç, “Yıllardır Kayseri’de herkes bilir takip eder spor, sosyal sorumluluk, sivil toplum kuruluşları, kültürel, sanatsal alanlar gibi konularda ismim verilir ve elimden geldiğince de çözüm olmaya çalıştım. İYİ Parti ailesine katıldığımda da 80 kişi kazandırdım, ikinci bir hamleyle de 600 kişilik bir katılım sağladık. Bir siyasi partide görev alan insanların kaç yıl durduğundan ziyade neler  yaptığına bakılması gerekir ve bizim partimizde bu var. Bu ülkede liyakatli insanlar bir yere gelsin ve bir insan milletvekili olacaksa bu şehrin sorunuyla bu güne kadar ilgilenmeyen biriyse bundan sonra da ilgilenmeyecektir. Bu şehre katkı sağlayacak ve hizmetleri göstermiş, vatansever, ülkesi ve şehri için projeleri olan birileri gelmelidir. Millete sorsaydık Suriye meselesini bu başarısız politika olmazdı ve bunca mülteci gelmezdi. Milletin iradesine saygı duymamız lazım. Günümüze baktığımızda kendime görev bildim ve elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünerek siyasete girdim. Eğer burada ihtiyaç kalmazsa zaten iş hayatında devam ederiz, makam beklentim yok, tek derdim vatan. Şehrimiz özelinde bakınca kamu yatırımları bakımından son sıralarda ancak ülkeye katma değeri bakımından ilk sıralarda. Örneğin otoban meselesi; etrafta hiç otoban yok. Hızlı tren neden Kayseri’ye gelmedi? Bu yapılması gereken yatırımlardan biridir. Kayseri her konuda başarılı bir şehir ancak kamu yatırımında yetersiz. İhtisas Organize Sanayiler kurulabilir, tarıma elverişli arazisi var ancak sulama projeleri ertelendiği için o da hızlı tren olayına döndü. Kayserispor şehrin markasıdır. Beni küstürdüler, başkan adayı oldum ve delege listesi alamadım. Vali beyi aradım o da yardımcı oluruz dedi ancak yine alamadık. Kayserispora ve taraftarlara desteğim sürüyor ancak başkanı olsaydım farklı yerlerde olurdu, ciddi projelerim vardı” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen