+
4:37

Kocasinan Kaymakamı Abay, “Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi lazım”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocasinan Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Kuşçu Marina’da düzenlenen Dragon Festivali’nde konuşan Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, “Bu tür sosyal etkinlikler ilimiz ve ilçemiz açısından çok önemli. Burası belki bir deniz memleketi değil ama sonuç itibariyle bir barajımız var. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi lazım” dedi.

Kocasinan Belediyesi ev sahipliğinde 27-28 Temmuz tarihlerinde Kuşçu Marina’da düzenlenecek Dragon Festivali bugün başladı. Festivalde strat öncesi konuşan Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, “Bu tür sosyal etkinlikler ilimiz ve ilçemiz açısından çok önemli. Gençlerimiz açısından bu tür sosyal alanlara ihtiyaç var. Bu etkinlik ilk olması itibariyle ayrıca önemli. Burası belki bir deniz memleketi değil ama sonuç itibariyle bir barajımız var. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi lazım. Umarım gelecek yıllarda bu tür etkinliklerin devamı gelir” ifadelerini kullandı.

‘BU SENE 36 TAKIM VARSA GELECEK YIL NEDEN 100 TAKIM OLMASIN’

Bir sonraki seneye hedeflerinin 100 takımın katılması olduğunu söyleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “şin bütün organizasyonu bizim dışımızda yapıldı. Bu etkinlik özel sektörün yapmış olduğu bir organizasyon. Dragon Festivali de ismi itibariyle tescilli bir organizasyon. Yıllardır Türkiye’de de farklı şehirlerde yapılan bir organizasyon. İlk defa böyle bir etkinliğin yapılmış olmasına rağmen vatandaşlardan ilgi önemli. Bu nokta da 36 takımın bir anda hazırlanmış olması çok kıymetli. Baktığımız da belki de bu insanların birçoğunun su sporlarıyla ilgili bir yatkınlığı yoktur. Böyle olunca da bundan sonrası için yapılacak olan etkinlikler için bu organizasyon güzel bir başlangıç. Gelecek yıl için farklı bir hedefle yola çıkıyoruz. Bu sene 36 takım varsa gelecek yıl neden 100 takım olmasın. Buradaki bir diğer hedefimiz de kaynaşma ve bir araya gelme. Bu kaynaşmayı gerçekleştirmek için de daha fazla insanın ve takımın bir araya gelmesini sağlamak gerekir. Eğer bunu sağlayabilirsek te çok daha güzel ve renkli organizasyon olacağına inanıyorum. Barajın uzunluğu 75 kilometre. Böyle bir alan içerisinde olunca buradaki tema kalabalık görüntüden ziyade spor müsabakasının yapılması. Bu müsabakanın da çevredeki insanların güzel bir şekilde seyretmesi. Alanın geniş olmasından dolayı ister istemez bu kalabalık görüntü bir miting havasındaki kalabalık görüntü değil” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen