1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. İstanbul – Can Kıraç son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul – Can Kıraç son yolculuğuna uğurlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞ İNSANI Can Kıraç 97 yaşında hayatını kaybetti. Can Kıraç için Bebek Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören sonrasında Kıraç’ın naaşı defnedilmek üzere Aşiyan Mezarlığı’na götürüldü.

Koç Holding’in kurucularından iş insanı Can Kıraç 97 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören ve 26 Haziran’da hayatını kaybeden Kıraç için, Bebek Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Kıraç’ın kardeşi İnan Kıraç, yeğeni İpek Kıraç ve Kıraç ailesinden birçok isim avluda taziye dileklerini kabul etti. Törene; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, iş insanı Rahmi Koç, Aydın Doğan, Güler Sabancı, Faruk Süren, tarihçi İlber Ortaylı, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, çok sayıda iş insanı ve Kıraç’ın sevenleri katıldı. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Kıraç’ın cenazesi defnedilmek üzere Aşiyan Mezarlığı’na götürüldü.

 

“CHP AİLESİ OLARAK KOÇ VE KIRAÇ AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hepimizin başı sağ olsun. Can kıraç Türk sanayinin çok önemli isimlerinden bir tanesi, bir cumhuriyet sevdalısıydı. Koç ailesinde çok önemli görevler üstlendi. Türkiye çok önemli bir entelektüelini kaybetti. CHP ailesi olarak hem Koç ailesine hem Kıraç ailesine hem de Türkiye’deki tüm sanayicilere, entelektüel camiasına baş sağlığı diliyoruz. Yeri kolay kolay doldurulamayacak bir büyüğümüzü kaybettik” dedi.

 

“MİNNETLE ANACAĞIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Can kıraç, Türk sanayisinin duayen yöneticilerinden çok özel bir insan. Cumhuriyetimizin yetiştirdiği kıymetli yöneticilerden ve ürettikleri bu ülkeye kattıkları değerleri elbette ki saygıyla minnetle anıyoruz ve kendisini her zaman bu hizmetlerinden ötürü minnetle anacağız” İfadelerini kullandı.

 

“CAN BEY VE KARDEŞİ İNAN KIRAÇ’I 60 SENEDİR TANIYORUM”

Cenazeye eşi Sema Doğan ile katılan iş insanı Aydın Doğan, “Can bey ve kardeşini 60 senedir tanıyorum. Özellikle, kardeşi İnan Kıraç ile çok yakındık şimdi daha da yakınız. Can Bey için söylenecek çok şey var. Hakikaten çok değerli bir insanı kaybettik, yazık oldu. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

 

“DUAYEN AĞABEYLERİMİZDEN BİRİYDİ”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “ Duayen ağabeylerimizden biriydi. Her zaman eksikliğini hissedeceğiz. Mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun, geride kalan ailesine sabırlar diliyorum” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen