1. Haberler
  2. Haber
  3. İç İşleri Bakanlığından Düğün Genelgesi

İç İşleri Bakanlığından Düğün Genelgesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu 81 il valiliğine gönderilen genelgede, ülke genelinde bayram, düğün,uğurlama,spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valilerden alınması istenen önlemleri açıkladı.

Açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma” yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şeklide alanlara asılacak.Genelgeye göre, düğün ve nişan gibi kutlamalarda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması konusunda organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacak.Katıldığı organizasyonlarda silahıyla havaya ateş açtığı tespit edilen kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak.

Soruşturma esnasında bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığına özellikle dikkat edilecek. Muhtarlar bölgelerinde havaya ateş açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek.Ayrıca genelgeyle bu denetimlerin bizzat valiler, kaymakamlar ile kolluk kuvvetleri tarafından önemle takip edilmesi, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi uyarısında yapıldı.

Valiliklerce, bu önlemleri içeren “genel emirler” yayımlanarak, yürürlüğe konuldu. Valiliklere geçen yıl gönderilen genelgeye göre önleyici tedbirlerin gözden geçirilmesi, kontrollerin artırılması, mahalli şartlara göre ilave tedbirlerin alınması istendi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen