1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Hızlı trenle Yozgat’a 1 yılda 276 bin yolcu geliş gidiş yaptı

Hızlı trenle Yozgat’a 1 yılda 276 bin yolcu geliş gidiş yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Hızlı Tren (YHT), hızı ve konforuyla tercih edilen bir seçenek olarak Yozgat’a 276 bin yolcunun geliş gidişine hizmet verdiği bir yılda. Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ı birbirine bağlayan bu hattın, 4 Mayıs’ta yolcularını İstanbul’a taşıyarak Yozgat’ın gelişimine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Ankara-Sivas YHT Hattı, 26 Nisan 2023’te hizmete girdi ve 27 Nisan’da ilk yolcularını taşıdı. Bu hattı kullanarak bir yılda 276 bin kişi Yozgat’a geliş gidiş yaptı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat ile Ankara arasındaki seyahat süresinin YHT ile 1 saat 26 dakikaya kadar düştüğünü ifade etti.

Özkan, hatın birinci yıl dönümünde şunları söyledi: “Sorgun ve Akdağmadeni istasyonlarının açılışı Sayın Bakanımızla birlikte gerçekleştirildi. Yerköy istasyonunun açılış hazırlıkları da devam ediyor. Haziran ayında Yerköy istasyonunun da devreye girmesiyle birlikte yolcu sayısının gidiş geliş 500 bine ulaşacağına inanıyorum. Yozgat, tamamen bir ticaret ve turizm merkezi haline dönüşecek.”

Ayrıca, yakın zamanda İstanbul seferlerine başlanacağını belirten Özkan, bu durumun hem Yozgat ile gönül bağı olanlar hem de Yozgatlıların, İstanbul ve Ankara’da bulunanlar için bir fırsat olacağını ifade etti. Özkan, “Ulaşım imkanlarıyla birlikte Yozgat, 8 ille komşu olmanın yanı sıra gönüllerin de kesiştiği bir nokta haline gelecek. Kültür turizmi, doğa turizmi ve ticaret turizmi ile yoluna devam eden bir Yozgat’ı hayal ediyoruz. Bu güzelliklerle birlikte yol almaya devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen