1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Güneşli’deki Ziraat Okulu İmara Açıldı

Güneşli’deki Ziraat Okulu İmara Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat Ayı Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündeminde Güneşli Mahallesin’de bulunan Tarım Ziraat Yetiştirme Okulu’nun imara açılması konusu konuşuldu.

CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür ÖZER, ‘Burası Türkiye Cumhuriyetin’de 1. yada 2. kez kurulmuş olan Tarımda Ziraat teknikeri yetiştirme okulu olarak hizmetine başlanılmış bir alan. Şu anda Türk tarımının durumuna baktığımız zaman birçok ürünü buluyoruz, bulamıyoruz, ithal ediyoruz, tarım geriledi kıtlık gibi unsurların baş gösterdiği halde biz neden tarım arazisini tarım teknikeri yetiştirme arazisi imara açıyoruz.’ diyerek konu hakkında açıklama yapılmasını istedi.

Komisyon Başkanı Bekir YILDIZ bu konunun 2017 yılından beri Meclisin gündeminde olduğunu belirterek,” Okul yapıldı ama bir türlü başarılı bir sonuç alınılamadı, çok çabalandı ve okul kapandı. Daha sonra başka maksatlarla kullanıldı yine sonuç alınamadı. Büyük Şehir Belediyesi’nin talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nun şöyle bir kararu var,’ Kocasinan İlçesi Güneşli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi.’ Burası tarım alanı değil. Birbirine karıltışmasın. Daha sonra özelleştirme idaresine geçti. Onlar da kiraladı yine sonuç alınamadı. Neticede Büyükşehir Belediyesine kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak karar alındı. ‘ diyerek açıklama yaptı.

Ders Alalım

Konuyla ilgili söz alan İYİ PARTİ Kocasinan Meclis Üyesi Kazım YÜCEL,’ Güneşli’ye girdiğimiz zaman o mağlum evler var ya, evlerin foseptik giderleri tarlara akıyor. Alt yapı yok. 2 yıl önce ben bu bölgeye gittim çekim yaptım. Bu evden çıkan foseptiklerin tarlaya aktığını gördüm. Kayıt altına aldım, haberleşti. Konuyu KASKİ’ye de haber verdim. Mutlaka duymuştur. Fakat en son ben bu konuyla lgili buranın tekilileriyle görüştüğümde hala bir alt yapısının olmadığından bahsettiler.’ Diyerek alt yapının yapılması gerektiğini ifade etti.

Meclis Toplantısı Sonrası Güneşli Mahallesin’de bulunan Ziraat Okulunun İmara Açılmasıyla ilgili Özgür Özer ve Kazım Yücel Kayserim.net’e açılamalarda bulundu.

İmarla ilgili kaygılarının olduğunu belirten İYİ PARTİ Kocasinan Meclis Üyesi Kazım YÜCEL,’ Kayseri’de bir ballı villa ihalesi yapıldı. O da böyle geniş bir alandı aynı geniş alan içerisnde yeni bir planlama yapılırken dedik ki, belediyenin görevleri içerisinde olan alt yapı hizmetlerini yapmadan yapmış olduğunuz bu satışlar kamuoyunda ucuz fiyata arsa alan ama alt yapısına belediyenin harcadığı paralarla buradan yer ediniliyorlar’ diyerek alt yapı hzimetlerini yapılması gerektiğini ifade etti.

Güneşli’de Türkiye’nin ilk Tarım Ziraat yetiştime okulu açıldığını belirten CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür ÖZER,’ Bu açılan okul tam verimli kullanılamadı. Hükümetler bunu önemsememiş, iptal edimiş.’ diyerek neden ret ettiklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen