1. Haberler
  2. Güncel
  3. GÜLSAN İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜLMEZ, “DEPREME DAYANIKLILIK İÇİN DAHA SAĞLAM YAPILAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

GÜLSAN İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜLMEZ, “DEPREME DAYANIKLILIK İÇİN DAHA SAĞLAM YAPILAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, daha kemikli ve daha sağlam bir yapı yapmak için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi. Gülmez, “Devletimizin vermiş olduğu deprem ivme değerlerini baz alarak onun da üzerine yapıyoruz. Deprem ivme değerlerimiz Kayseri’de 1 iken bizler de bunu 1.2 deprem ivme değeri alarak daha kemikli, daha sağlam bir yapı yapmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” dedi.

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, Talas bölgesinde 1 buçuk yıldır faaliyet gösterdikleri kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Daha kemikli ve daha sağlam bir yapı yapmak için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini ifade eden Gülmez, “Gülsan İnşaat firması olarak Talas bölgesinde 1 buçuk yıldır faaliyet gösterdiğimiz kentsel dönüşüm projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığımız büyük depremden sonra firmamız olarak, bizden daha önce de bu işlemleri başlatmış olan diğer müteahhit arkadaşlara teşekkür ediyorum. Devletimizin vermiş olduğu deprem ivme değerlerini baz alarak, onun da üzerine yüzde 10, yüzde 15 daha fazla kemikli bir yapı yapıyoruz., Deprem ivme değerlerimiz Kayseri’de 1 iken bizler de bunu 1.2 deprem ivme değeri alarak daha kemikli, daha sağlam bir yapı yapmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

‘KONUT SATIŞLARINA TALEBİN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖZLEMLEYEBİLİYORUZ’

Alım gücünün düşmesinden dolayı konut satışlarının düştüğünü dile getiren Gülmez, “Kentsel dönüşüm projelerimiz Talas’ın Bahçelievler Mahallesi’nde. Daha öncesinden sözleşmelerini bitirmiş olduğumuz Tekin Sitesi ve Özgür Sitesi projelerimiz şu anda belediyede ruhsat aşamasına geldi. Önümüzdeki bir hafta 10 günlük süreç içerisinde inşallah temellerimizi atıp 120 dairelik projelerimize başlayacağız. Tekin sitesinden önce Tek Sitesi 21 dairelik 3+1 projemiz şu anda devam ediyor. Ondan önce başlamış olduğumuz Sayın sitesi projemiz, Nova sitesi projemizi bu senenin 11’inci 12’nci ayında teslim etmeyi düşünüyoruz. Lakin son 3 – 4 dört aydır yaşamız olduğumuz ekonomik durumlardan, gerek çalışacak olan işçi bulamama, aynı zamanda maliyetlerin yüksek olmasından dolayı insanların kafasında bir karışıklık var. Bankaların kredilerini biraz daha kısmalarından dolayı konut satışlarına talebin biraz daha düştüğünü gözlemleyebiliyoruz. Bankalardaki kredilerin aşılması durumunda insanların konut ihtiyacının çok fazla olduğunu, bunu aşikar. Lakin alım gücünün biraz daha yükselmesi durumunda satışlarımızın hızlı bir şekilde olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ’MİZDE BÜYÜK BİR KONUT EKSİKLİĞİ VAR’

Maliyetlerden dolayı Gurbetçi vatandaşların konut taleplerinde azalma olduğunu gözlemlediklerini söyleyen Gülmez, “Geçen yıla nazaran bu sene gelen gurbetçi kardeşlerimizin maliyetlerden dolayı biraz daha konut taleplerinin azaldığını gözlemleyebiliyoruz. Konut taleplerinin azalması müteahhit arkadaşlarımızın inşaatlarının yavaşlatması anlamına gelmiyor. Bütün arkadaşlarımız elbette konutları elinden geldiği kadar üretme çabası içerisinde çünkü Kayseri’mizde büyük bir konut eksikliği var. Önümüzdeki süreçte toparlanacağını, tekrar yayına gireceğini ederek önümüzdeki süreçlerde konut piyasasının tekrar insanların alım gücünün yükselmesiyle randımana bineceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen