1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Fahiş fiyatla mücadelede cezalar arttı

Fahiş fiyatla mücadelede cezalar arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fahiş fiyat uygulamalarına karşı ciddi tedbirler alınıyor! Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, fahiş fiyat ve stokçuluk gibi haksız uygulamalara cezalar artırıldı. Artık fahiş fiyat uygulayanlar 100 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar ceza ödeyecekler. Stokçular ise 1 milyon liradan başlayıp 12 milyon liraya kadar cezalandırılacaklar.

Kooperatifler Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, kooperatiflerin yönetim kurulu üyeleri KOOPBİS’e bilgi aktarmada gecikirse, bir yıl daha süre alabilecekler. Bu süreçte ise herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.

Ayrıca, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da da değişiklikler yapıldı. Dolu kadrolarda derece değişikliği ve boş kadrolarda sınıf, ünvan ve derece değişiklikleri artık Rekabet Kurulu kararıyla gerçekleştirilecek.

Ürün ihtisas borsaları, Ticaret Bakanlığı’nın belirleyeceği usul ve esaslara göre işleyecek. Ürün ihtisas borsalarında gerçekleştirilen işlemler için gerekli teminatlar ve garanti fonları oluşturulacak. Bu sayede ürün ticareti daha şeffaf ve güvenli hale gelecek.

Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, lisanslı depo işletmelerine yönelik cezalar artırıldı. Lisansı askıya alınan işletmeler, bu süre boyunca depo kira ücreti talep edemeyecekler.

Ayrıca, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da da önemli değişiklikler yapıldı. Malları süresinde teslim etmeyenlere ve satış sonrası hizmet yeterliliği belgesi almayanlara idari para cezaları getirildi. Ayrıca, fahiş fiyat uygulamaları ve ürün güvenliğine ilişkin aykırılıklar da sıkı yaptırımlarla cezalandırılacak.

Son olarak, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da yapılan değişiklikle, fahiş fiyat uygulayanlara 100 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar ceza verilecek. Ticaret Bakanlığı, bu hükme aykırı hareket eden işletmelerin iş yerlerini 6 güne kadar kapatma yetkisine sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen