1. Haberler
  2. Güncel
  3. Erciyes’in eteklerinde, 35 yıldır dedesinin mesleğini yaşatıyor

Erciyes’in eteklerinde, 35 yıldır dedesinin mesleğini yaşatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de yaşayan 62 yaşındaki Celaleddin Toprak, dedesinin Sivas’ta 1 asırdır meslek haline getirdiği arıcılığı, 35 yıldır Erciyes Dağı’nın eteklerinde sürdürüyor. Toprak, “Arıcılık, bize dedemizden kalan bir meslek. Sülalemiz 1 asırdır bu işle uğraşıyor. Biz de öğrendiğimiz kadarıyla bu işi devam ettiriyoruz” dedi.

 

Evli 3 çocuk babası Celaleddin Toprak, 35 yıl önce memleketi Sivas’tan Kayseri’ye yerleşti. Toprak, dedesi ve babasından öğrendiği arıcılık işini burada da yapmaya devam etti. Erciyes Dağı’nın yaklaşık 2 bin 200 metre yüksekliğinde arıcılık yapan Toprak, 78 adet kovanıyla işini sürdürüyor. Haftanın her günü kent merkezinden Erciyes’e gelerek kovanlarının bakımını yapan Toprak, “35 yıldır Kayseri’de yaşıyorum. Arıcılık, bize dedemizden kalan bir meslek. Sülalemiz 1 asırdır bu işle uğraşıyor. Biz de aklımız yettiğince ve öğrendiğimiz kadarıyla bu işi devam ettiriyoruz. Babam burayı bilmez. Arılarımı da aldım buraya getirdim. Erciyes’in dezavantajı aşırı yüksek olması. Pınarbaşı’nda, Yozgat’ta arılar günde 12 saat çalışıyorsa burada 6 saat çalışıyor. Çünkü hava, sabah geç ısınıyor, akşam erken soğuyor. Ama buna rağmen aşağılar bittiği halde Erciyes’te bir canlılık devam ediyor. Erciyes’in en iyi tarafı bu. Yüksek olduğundan dolayı yazı geç geliyor. Baharı uzun sürüyor. Arı, eylüle kadar az da olsa polen buluyor. Kendi günlük gıdasını bulabiliyor. Bize verebileceği bir şey olmasa da kendi günlük gıdasını buluyor” ifadelerini kullandı.

 

‘SAĞLIĞIM EL VERDİĞİ MÜDDETÇE ARICILIĞI DEVAM ETTİRECEĞİM’

Erciyes Dağı’nda arıcılık yapmanın avantajlarına değinen Toprak, “Erciyes’in benim için avantajı şehre yakın olması. Çoğu arıcı arkadaşım Mersin’den, Muğla’dan geliyor. Bazıları Erzincan ve Erzurum gibi daha uzağa gidiyor. Herkes kendine belli bir zaman içinde yer bulmuş. Oralardan bir şeyler elde edip, verim almış. Bu yüzden oralarda devam ediyorlar. Benim 3 çocuğum var. Çok şükür çocuklarım okudu ve hepsi meslek sahibi oldu. Benim arkamdan gelip arıcılık yapacak kimse yok. Sağlığım el verdiği müddetçe arıcılığı devam ettireceğim” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen