1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. En düşük emekli aylığı düzenlemesi Meclis’e geliyor

En düşük emekli aylığı düzenlemesi Meclis’e geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak vergi paketi içinde, en düşük emekli aylığına yönelik düzenleme de yer alacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala’nın katılımıyla gerçekleştirdikleri bir toplantıda en düşük emekli aylığına yönelik artış düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Güler, bu konuda ortaya çıkan birkaç alternatifin olduğunu belirtirken, bütçe dengeleri ve sürdürülebilirlik açısından çok önemli olduklarını vurguladı. Şu anda en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye tamamlandığını hatırlatan Güler, gelecek düzenleme için nasıl bir rakamın uygun olabileceği konusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Henüz net bir rakamın belirlenmediğini ancak yakın zamanda netleşeceğini söyleyen Güler, bu düzenlemenin vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifleri içinde yer alacağını da dile getirdi.

Bu gelişmeler doğrultusunda, Meclis’te görüşülecek olan vergi paketi içindeki en düşük emekli aylığı düzenlemesi, emeklilerin sosyal güvenlik haklarının güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen