1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor

Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’a siber güvenlik sağlayıcısı olan CrowdStrike’in sistemlerinde yaşanan aksaklık, dünya genelinde birçok işletmeyi etkiledi. CrowdStrike, sorunu tespit ettiklerini ve geçici bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu.

Microsoft 365 Sorunu:

 

Microsoft 365 sistemlerinde çeşitli uygulamaları etkileyen teknik sorunlar yaşandı. Microsoft, sorunun araştırıldığını ve çözüm için çalıştıklarını açıkladı.

Frontiers ve Diğer Şirketlerdeki Etkiler:

 

ABD merkezli hava yolu şirketi Frontiers, Microsoft kaynaklı teknik sorunlar nedeniyle sistemlerinde aksaklık yaşadı. Diğer şirketler de benzer şekilde etkilendi ve sistemlerini kademeli olarak normale döndürmeye başladılar.

Londra Borsası (LSEG) ve Sky News Etkileri:

 

Londra Borsası’nın haber ve veri platformunda yaşanan kesinti, dünya çapında kullanıcı erişimini etkiledi. Ayrıca Sky News, teknik sorun nedeniyle canlı yayın yapamadı.

Havalimanları ve Bankalar:

 

ABD’deki birçok havalimanı başta olmak üzere Almanya, İspanya, Avustralya gibi ülkelerdeki havalimanları teknik aksaklıklar nedeniyle uçuşları durdurmak zorunda kaldı. Örneğin, Berlin Brandenburg Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar durduruldu ve mevcut uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendirildi.

Avustralya’nın çeşitli eyaletlerinde bankalar ve havacılık sistemleri dahil olmak üzere kurumların işletim sistemleri etkilendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen