‘DEPREM BÖLGESİNDE Kİ ÇOCUKLARDA SALGIN HASTALIKLAR VAR’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti tarafından Hatay İskenderun’da kurulan Sahra Hastanesinin Başhekimi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Grup Danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, “24 gündür sahadayım, benim 2 evladım var onları 30 gündür görmüyorum. O evlatlarımın hatırına ben bir kere yanlış bilgi vermem. Uyuz salgını ve bit salgını var. ‘Deprem bölgesinde ki çocuklarda salgın hastalıklar var’

Sulardan ve hijyen şartlarının zorluğundan da aşırı miktarda dehidratasyona sebebiyet veren sıvı kaybına sebebiyet veren özellikle çocuk grubunda hayati tehlike arz eden salgın var” dedi.

 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardında tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatıyla ve Turhan Çömez’in koordinesinde Hatay İskenderun’da sahra hastanesi kuruldu. Hastanenin Baş Hekimi ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Grup Danışmanı Hasan Sami Özvarinli de kurulan hastanede başhekim olarak göreve başladı. Bölgede özellikle çocuk grubunda hayati tehlike oluşturacak bir salığın olduğunu söyleyen Özvarinli, “Bölgede ki insanlık dramı devam etmekte. Ne yazık ki yapılan hiçbir şey operasyon insanlarımızın konfor alanını, sağlığını daha iyi hale getirecek şekilde yapılmamakta biz bunları dile getiriyoruz, dile getirdiğimiz süre zarfı içerisinde bakanlıktan tepkiler alıyoruz. Başhekimliğini yürüttüğüm hastaneye Sağlık Bakanlığından denetime geldiler. Bölgede ciddi bir salgın var bunu da vatandaştan gizlemek istiyorlar. Hatay Valisi ve İl Sağlık Müdürü milletvekili olmak istiyorlar bu yolda da rakamları aşağıya çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben milletimin üstüne ve Tıp yemini üzerine yemin etmiş bir memleket evladıyım. Orada gördüklerimin yalanını söyleyecek halim yok. Bize şu anda inanılmaz miktarda hastalar, vücudun da ki aşırı su kaybından dolayı göz yaşı dahi kalmayan çocuklar geliyor. Ben bunları gizleyecek değilim. Onlar, iktidarın bir parçasından tutup, milletvekili olmak için bunların üstünü örtebilmek için ellerin geleni yapacaklardır. 24 gündür sahadayım benim 2 evladım var onları 30 gündür görmüyorum. O evlatlarımın hatırına ben bir kere yanlış bilgi vermem. Uyuz salgını ve bit salgını var. Sulardan ve hijyen şartlarının zorluğundan da aşırı miktarda dehidratasyona sebebiyet veren sıvı kaybına sebebiyet veren özellikle çocuk grubunda hayati tehlike arz eden salgın var” şeklinde konuştu.

 

‘SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BİR TANE ADAM GÖRDÜK O DA BİZİ DENETLEMEYE GELDİ’

 

Sağlık Bakanlığı’ndan herhangi bir destek görmediklerini ifade eden Özvarinli, “Sağlık Bakanlığından bize bir destek yok. Köstekten başka bir destek yok. Hiçbir ekipman desteği yok. Biz orada ameliyat yapıyoruz, kalp krizi tanısı koyuyoruz, diş çekimi yapıyoruz, kanal tedavisi yapıyoruz. Günde 500 tane hasta muayene ediyoruz. 24 saat açığız. Doktorlarımız ortalama 17 saat, hemşirelerimiz de 14-15 saat çalışıyor. 65 tane personel var ulusal ve uluslararası misafirler var. Sağlık Bakanlığının bir tane adamı ilk defa bugün geldi o da biz ‘salgın açıklamasını ilan ettik, bunların açığını yüzlerine vurduk, bunlar hiçbir şey yapmıyor tek yaptıkları üstünü örtmektir, bunların hiçbir başarısı yok en büyük başarıları yalanla, talanla olayın üstünü örtmektir’ dedik diye. Bugün Sağlık bakanlığından bir tane adam gördük o da bizi denetlemeye geldi. Yazıklar olsun” diye konuştu.

 

‘İLÇENİN KAYMAKAMI, İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ NEREDE?’

 

Türk Eczacılar Birliği tarafından çok destek gördüklerini oradaki eczaneleri onların kurduğunu dile getiren Özvarinli, “Türk Eczacılar Birliği eczanemizi kurdular sağ olsunlar, çok destek verdiler hala desteklerini esirgemiyorlar. Gönüllü doktorlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Kurumsal yapılın işleyişi ve sıhhati açısından da İstanbul Büyükşehir Belediyesine hastanemizi Genel Başkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda teslim ettik, devrettik. Bizler doktorlar ve sağlık ekipleri olarak gönüllü olarak çalışmaya devam edeceğiz ama burada İlçenin kaymakamı yok mu? ben son birkaç günde 7 bin hastaya baktım, günde 450-500 hasta bakıyoruz ilçenin kaymakamı neredesin, İlçe Sağlık Müdür neredesin? Vatandaşa hizmet veriyor o hastane. Biz 24 gündür yediriyoruz içiriyoruz 65 tane insanı, hijyen şartlarını sağlıyoruz. Bu memleketin kaymakamı valisi yok mu? Vali milletvekili açıklamasında ekran karşısına çıkıyor da benim hastaneme niye gelmiyor” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
‘DEPREM BÖLGESİNDE Kİ ÇOCUKLARDA SALGIN HASTALIKLAR VAR’