1. Haberler
  2. Belediye Haberleri
  3. Çetin Arık’tan Büyük İddia.. Tomarza’da İşler Karıştı

Çetin Arık’tan Büyük İddia.. Tomarza’da İşler Karıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak, Tomarza ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arık’ın açıklamalarında, Tomarza’da bir yılda, her biri doğrudan temin sınırları içerisinde 100 adet fatura kesildiğini, Belediye başkan yardımcısının Dadaloğlu Kayapınar Mahallesinin yolunun yapılması için 17 bin 500 lira fatura kestiğini, faturanın içerisinde yağlı boya ve dış cephe boyasının olduğunu ama kum yada asfaltın dahi olmadığını belirtti.

HAYALİ FATURALAR

Arık açıklamalarında; ” yol yapıyorsunuz, faturada kum yok asfalt yok. Üstelik yağlı boyanın litresine KDV hariç 220 liradan fatura kesiyorsunuz. Bu gün en iyi yağlı boyanın litresi 22 lira. Tomarza Belediyesi 3 yıl önce tam 10 kat fazla para ödemiş. Bir diğer fatura Üçkonak Mahallesi’nin köy konağının çatısının onarımı için 41 bin lira fatura kesmiş. Fatura da ne var? Mantolama, fayans, petek, iç cephe boyası var. Faturada ne yok, Kiremit… Çatı yapıyorsunuz kiremit yok. Yol yapıyorsunuz asfalt yok! Yol yapımında dış cephe boyası Çatı yapımında iç cephe boyası…
Çünkü dükkanda fatura edecek boya var… Yine Pusatlı Mahallesi’ne otomatik kapılı tuvalet yaptık
diye, 44 bin liralık fatura kesilmiş. Kullanılan malzeme aynı… Hızlarını alamamışlar Pusatlı’ya 5 ay
sonra bir tuvalet daha yaptım diye 53 bin 500 liralık fatura kesilmiş. Üstelik otomatik kapısız… Yol
yapımında da, çatı yapımında da, tuvalet yapımında da aynı malzeme kullanılmış. Çünkü bu faturalar
hayali faturalar…” dedi.

AKARYAKIT ALIMI

Arık ayrıca, belediyenin benzin yada LPG’li aracının olmamasına rağmen, meclis üyesine ait akaryakıt istasyonundan 46 bin  500 liralık, LPG ve benzin faturası alındığını belirtti.  Tomarzalı bi çiftçinin sulama bedeli olarak ödemesi gereken 76 bin lira karşılığında haciz gönderildiğini de hatırlatan Arık, Tomarza belediye başkanının babasının marketinden 5 bin 500 liralık sıvı sabun alındığını ayrıca ilçe başkanının 60 liralık otel faturasının da Tomarza halkına ödettirildiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen