1. Haberler
  2. Belediye Haberleri
  3. Büyükşehir personellerine ilk yardım semineri düzenlendi

Büyükşehir personellerine ilk yardım semineri düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik düzenlenen ilk yardım seminerinde, suni solunum, kalp masajı, nefes yolu tıkanmaları, kaza sonrası müdahale ve şok durumları gibi konularda uygulamalı bilgiler verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür Anonim Şirketi (KAYMEK) ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan ‘İlk Yardım Kursu ve Sağlık Seminerleri Düzenlenmesine İlişkin’ iş birliği protokolü kapsamında Büyükşehir personeline ‘ilk yardım’ semineri gerçekleştirildi. Büyükşehir Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcı Dr. Figen Gürbeden, daire başkanları, ilk yardım uzmanları ve belediye çalışanları katıldı.

Seminer kapsamında ilk yardım uzmanları tarafından katılımcılara doğru ve ilk müdahalenin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Genel ilk yardım bilgileri kapsamında suni solunum ve kalp masajı, nefes yolu tıkanmaları ve kanama ile şok durumunda yapılacak müdahaleler uygulamalı olarak aktarıldı.

Sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, “İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kamu kurum, kuruluşlarıyla dayanışmayı çok önemsiyoruz. Kendi kendimize ilk müdahaleyi nasıl yapacağımızı hepimiz öğreneceğiz. Kimsenin bir dakika sonra nerede duracağı konusunda garantisi yok, sağlık konusunda. O açıdan kimsenin bu dünyaya çakılıp kalacağını ya da bulunduğu yerde her zaman bulunacağını garanti etme yetisi de yok, yetkisi de yok. Tedbir bizden, takdir Allah’tan. Ama kul bazında tedbir almak da bizim sorumluluğumuzda” dedi.
‘ÖNCE ZARARLI OLMAYACAKSIN, SONRA FAYDALI OLACAKSIN’

İlk yardımda “Önce zararlı olmayacaksın, sonra faydalı olacaksın” diye bir tabir olduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Örneğin bir trafik kazası olur. İyi niyetle yerinden oynatmaman gereken bir canı tutar, kucaklar, ondan sonra da taşımaya çalışırken boynunda bir zedelenme var ise sen onu iyice darbeyle arttırarak tamamen hem kollarının, hem bacaklarının tutmadığı boyuta getirebilirsin. O açıdan, hekimlikte bir tabir var, ‘önce zararlı olmayacaksın, sonra faydalı olacaksın.’ İlla faydalı olacağım diye bir şey yok. Tabloyu ağırlaştırmadığın için zararlı olmamak da bir faydadır. Burada üstatlarımız, fedakâr canlarımız, her zaman, şehrimizin güzel insanları, şehrimize hizmet eden dostlarımız buradalar. Hiçbir şeyi önemsiz görmeyin sevgili kardeşlerim, değerli mesai arkadaşlarım. ‘Ya ben bu ilk yardım semineriymiş, bunun bana ne faydası olacak, gitmesem olmaz mı’ demeyin. Her zaman için bilginin insanlara faydası vardır. Zamanınızı en azından bu manada olumlu yönde değerlendirmek bile bir nimettir, lütuftur” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen