1. Haberler
  2. Spor
  3. Berna Gözbaşı: “Şehir Olarak Enkazı Kaldırmalıyız”

Berna Gözbaşı: “Şehir Olarak Enkazı Kaldırmalıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

KAYSERİ,(BGC)-Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, dün akşam katıldığı bir televizyon programında Kayserispor hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Gözbaşı, “borcu yapanın öneminin kalmadığını” iddia ederken; bazı futbolcular hakkında da görüşlerini belirtti.

 

Ağustos ayında başlayacak olan Süper Lig 2021-2022 Sezonu için mali olarak hazırlıkların hemen başlaması gerektiğinin altını çizen Gözbaşı, ”Önümüzde 1 ay 45 gün var. Mesele borcu kim yapmış etmiş mevzusu değil. Ben kendi dönemimde olan borcu ödemeye razıyım, ama tek başıma bu tüm enkaz kalkmaz. Sadece Özhaseki’nin ya da siyasetçilerin çabasıyla da olmaz. Maddi olarak şehrin elini taşın altına koyması lazım” diye konuştu.

 

Gözbaşı, geçtiğimiz ay açılan yeni Kayserispor Store mağazası hakkında “Taraftar ürün mağazamız Meydan’da güzel bir yerde açıldı. Yeni ürünleri bu sezon erken çıkarmaya çalışacağız. Yurt dışı ve şehir dışından gelen taraftarlarımızın da yoğun talebi var. Taleplere cevap vermeye çalışacağız. Nike ile benim dönemimden önce yapılmış sözleşme var. Bu sezonda devam ediyor. Futbolcular Nike’tan memnun, ama taraftar pek memnun değil. Ama bu sezon da Nike’la devam edeceğiz” diye açıklamada bulundu.

 

Kayseri’deki işletmelere ‘Kayserispor’a sahip çıkın’ çağrısında bulunan Gözbaşı, “Kayseri’de birçok holding ve firma var. Sucuk ve pastırmacılar en çok yararlandığımız sektörlerden biri. Ana sponsorumuz Erciyes Anadolu Holding ve CEO’su Alparslan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Kayserispor’u hiç yalnız bırakmadılar. Gününden önce yapması gerekenden fazlasını yaptılar. Şuan için takımımızda devam edecek başka firma yok mu Kayseri’de?” diye konuştu.

 

“BORCU YAPANIN ÖNEMİ YOK, ŞEHİR OLARAK ENKAZI KALDIRMALIYIZ”

 

Gözbaşı, katıldığı programda kulübün mali durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu: “Halen söylüyorum. Kulübümüz var olma savaşı veriyor. Bırakıp kaçmadım. Her dönem transfer yasağı geliyor borçlar çıkıyor. En düşük harcama limitlerinde fedakarlıklarla mücadele ediyorum. Bakıyorsun cuma günü yine bir haciz gelmiş. Mesela 4-5 sene önceden bir restorana kulübün hesabı kalmış. Faiziyle alıp geliyor. 5 bin lira olmuş. Bu ayıptır. Bu şehrin insanısınız. Ben oraya daha fazla bahşiş bırakmışımdır. Eski yöneticilere kadar haciz gönderiyorlar. Cuma günleri kulüpten telefon gelince ‘yine haciz’ diyorum. Orada futbolcular antrenman yapıyor. Maç günü gelmiş. Takıma yansıtmamak, çözmek için elimizden geleni yaptık, yapıyorum. Özhaseki, Memduh Başkan, Baki vekilimiz, belediye başkanlarımız oturup bir yol arıyoruz. 1,5 yıldır uyku uyumuyorum. Artık tüm şehir elini taşın altına koymalı. Borcu kim yapmışın önemi yok. Artık bir seferde bu enkazı şehir olarak kaldırmalıyız.”

 

Başkan Gözbaşı, programda kulüp içinde yaşanan bazı mali sıkıntılara da değindi: “Bundan 4-5 sene önce bir ay kadar çalışmış bir sportif direktör. Haklı ya da haksız sözleşmesi feshediliyor. Sözde Kayserilisiniz. Faizini alma bari. 100 bin dolar faizin peşindeler. Ve halen bunlar için ‘kulübe gelsin’ deniyor. Örneğin Chery’le masaya oturduk. Alacağının faizinden feragat etti. Ama Kayseri’nin evladı denilen bazı yardımcı hocalar, menajerler, sportif direktörler alacağının faizine kadar icra gönderdiler. Halen ‘gelsin’ denilenlerden faizi için icraya başvuranlar var.”

 

Tedavi gören eski Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un sağlık durumunu yakından takip ettiğini söyleyen Gözbaşı, Mamur’a acil şifalar diledi.

 

DOĞAN VE MENSAH’A TEKLİFLER

 

Gözbaşı, genç kaleci Doğan Alemdar ile Mensah hakkında “Evet mali olarak takımın ihtiyacı olabilir, ama sıkışığız diye başka takımlara verecek değiliz” dedi.

 

Gözbaşı, konuşmasına şöyle devam etti: “Mensah’la geçen hafta konuştum. Tekrar dönüp oynamak istiyor. Yurt dışından ve Türkiye’den teklifler de var. Mensah karakterli çocuk. İlk başkan olduğumda Mensah’ın ödemeleri yapılmadığından fesih hakkı vardı. Problemler vardı. Hatta kadro dışı bırakmıştım. Sonra özür diledi. Takımı ligde tutmak için çalışacağını söyledi. Başarılı olursa transferine kolaylık istemiştim.”

 

Gözbaşı, Teknik Direktör Prosinecki hakkında “Prosinecki’nin sezon başı devam etmeme nedeni 9 transfer isteme mevzusu değil. Alacak meselesi, takımı ligde tutamamasına rağmen kalma primi istemesi, FIFA’ya başvurması vs konular var” dedi.

 

“BU YIL 110 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”

 

Gözbaşı, katıldığı programda bu sezon yaptıkları ödemeleri anlattı: “Şu an transfer tahtamız yine kapalı. Geçmişten kalan oyunculardan bazılarına 25 milyon ₺ gibi bir ödeme yapmamız gerekiyor. Mesela Varela’nın değeri 1,3 milyon euro, 2 defa protokol yapılmış, ödenmemiş. Abdennour için ödeme geldi. Birkaç isim daha var. O vakit euro endeksi 7 liraydı, şimdi 11 liraya yaklaştı. Bir şeylerin dönebilmesi için; transfer tahtası açılacağı zaman, icralar gelince şahsen 170 milyon ₺ civarı para verdim. Diğer tüm yöneticilerin toplam verdiği sanırım 3 milyon ₺ civarı. O da 2-3 kişi. Geçmişten gelen borç olarak faizler, kur farkı ile bu yıl 110 milyon ₺ borç ödedik. Bir yandan ödüyoruz, ancak faizler, döviz vb. yükseldikçe borç tekrardan artıyor.”

 

Teknik direktörlüğe getirilen Yalçın Koşukavak hakkında Başkan Gözbaşı “Hoca ile ilgili konuşmalar yapılıyor. Hoca ile biz 1,5 yıllık sözleşme yaptık. Hoca gündemimiz yok. Sportif direktörümüzle çalışmaları yapıyorlar. Sportif direktör Ali Naibi de önümüzdeki hafta Cuma günü görevine başlayacak” dedi.

 

Kayserispor, 30 Mayıs Pazar günü olağan genel kurula gidecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen