1. Haberler
  2. Develi Haberleri
  3. BAŞKAN CABBAR: “YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIN DA KÜLTÜRÜMÜZE AŞİNA OLMASINA SEBEBİYET VERİYORUZ”

BAŞKAN CABBAR: “YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIN DA KÜLTÜRÜMÜZE AŞİNA OLMASINA SEBEBİYET VERİYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞKAN CABBAR: “YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIN DA KÜLTÜRÜMÜZE AŞİNA OLMASINA SEBEBİYET VERİYORUZ”

KAYSERİ (1HA) – Develi’de 39’uncu Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalleri kapsamında açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Develi’de gezdiğim yerlerde insanlar bizlere teşekkür ettiler. Fransız heyetinden gelen bir kardeşimiz ilk defa Develi’ye geldiğini ve bizlerdeki samimiyeti, misafirperverliği görünce Türkiye’ye ve insanına bakış açısının değiştiğini söyledi. Yurtdışındaki vatandaşların da kültürümüze aşina olmasına sebebiyet veriyoruz, teşekkür ediyorum” dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Develi’mizde değerlerden bir tanesi Aşık Seyrani’dir. 18. Yüzyıla damgasını vurmuş hem Allah inancı, peygamber inancı ve sevgisini kendisine yol edinmiş döneminin büyük şahsiyetlerindendir. Bizler de anmak ve anlamak adına Develiler olarak etkinlikler düzenlemeye başladık ve 39 yıl oldu. Yüzlerce yıl da devam edecek. Onun yolunda gitmeyi rehber edinmeyi amaçlıyoruz. Farklı etkinliklerle de devam edeceğiz. Kesinlikle Aşık Seyrani bizim en büyük değerlerimizden ve onu yaşatmak anmaya devam edeceğiz. Doğduğunuz, yaşadığınız şehre hizmet etmekten daha gurur verici bir şey yoktur. Ailemizden, dostlarımızdan ödün veriyoruz, aileme anlayış gösterdiği için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIN DA KÜLTÜRÜMÜZE AŞİNA OLMASINA SEBEBİYET VERİYORUZ”

Başkan Cabbar, yurtdışındaki vatandaşların da Develi kültürünü tanıdığını belirterek, “Dün ilk günümüzdü açılışı gerçekleştirdik yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlarımız organizasyona ilgi gösterdi. Bugün yine aşıklarımız çıkacak, Develili sanatçımız Adem kardeşim çıkacak ve vatandaşların heyecanla beklediği Zara sahne alacak. Develi’de gezdiğim yerlerde insanlar bizlere teşekkür ettiler. Fransız heyetinden gelen bir kardeşimiz ilk defa Develi’ye geldiğini ve bizlerdeki samimiyeti, misafirperverliği görünce Türkiye’ye ve insanına bakış açısının değiştiğini söyledi. Yurtdışındaki vatandaşların da kültürümüze aşina olmasına sebebiyet veriyoruz, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen