1. Haberler
  2. Güncel
  3. Başkan Büyükkılıç, Yamula Patlıcanı satış yerlerini inceledi

Başkan Büyükkılıç, Yamula Patlıcanı satış yerlerini inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yamula Patlıcanı satış yerleri yapımına yönelik başlattığı çalışmaları yerinde inceledi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Yamula Patlıcanı satış yerleri için başlattığı çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri-Ankara karayolu üzerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları başlatılan ürün tanıtım ve satış yerlerini ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunarak vatandaşlardan bilgiler aldı ve onların temenilerini dinledi.

 

“BÖLGEMİZE YAKIŞAN BİR SATIŞ MERKEZİ HAYATA GEÇMİŞ OLACAK”

Yamula Patlıcanı konusunda bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, “Öncelikle Yemliha kamuoyunda ‘Yamula’ diye bilinir. Bizim için çok önemli. Önemli bir üretim merkezi ve üretim üssü. O açıdan coğrafi işaretle de tespit edilmiş olan Yamula Patlıcan’ımız bizim en önemli değerlerimizden birisi. Güveci de çok harika olur. Onu da buradan hemen paylaşmış olalım. Ayrıca taklitlerinden de sakınınız diye ifade edelim. Bu güzel ürünümüzü pazarlama mantığı içerisinde tabi yanında diğer bölgeden üretilen ürünleri de ekleyerek, yol kenarında Yamulalı hemşehrilerimiz satış ortamı oluşturmaya çalışıyorlardı. Yolun kenarında, düzenli, ürünlerini rahatlıkla satabileceği, ihtiyaçlarını giderebileceği, mescidiyle, lavabosuyla. Buraya park eden kardeşlerimizin hizmet alacağı bir ortamı oluşturmak suretiyle çalışma yapmış bulunuyoruz. Burada hem genişletme hem de fiziki ortamı iyileştirmek suretiyle vatandaşlarımızın bu beklentisine cevap vereceğiz. 1 hafta 10 gün bir süre içerisinde patlıcanlarımız çıkmış olacak. İnşallah şehrimize, bölgemize yakışan bir satış merkezi böylece hayata geçmiş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

 

Yemliha Mahalle Muhtarı Mehmet Adanalı ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek “Ankara yolu kenarındayız. Buradaki patlıcan satış noktalarımızın yeniden düzenlenip bir çehre kazanması için, Kayseri’mizin girişinin çıkışının güzel olması için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç Bey’e taleplerde bulunduk. Bu gördüğünüz yerler atıl bir şekildeydi. Doldurdu buraları güzelce. Asfalt yapılıp tek dükkân olarak yerleştirilip Yemliha halkına dağıtılacak” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a inceleme ziyaretinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Mustafa Türkmen, daire başkanları, muhtarlar ile mahalleliler de eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen