1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bakan Tekin: Yepyeni bir müfredatı hayata geçirdik

Bakan Tekin: Yepyeni bir müfredatı hayata geçirdik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren yepyeni bir müfredatı hayata geçirmiş olduk” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, Albayrak Medya’ya ait Bilge Çocuk dergisi tarafından Eyüpsultan’daki Vialand Tema Parkı’nda düzenlenen “Uzayda Hayat” kısa hikaye yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, sahneye çıkmadan önce yaklaşık 10 dakika boyunca çocuklarla sohbet etme fırsatı bulduğunu ifade etti. Öğrencilerin sınavları kolay olması talebinde bulunduğunu belirten Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda müfredat değişikliğinin gelecek seneden itibaren başlayacağını söylediğini hatırlattı.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencileri mutlu edecek bir açıklama yaptığını belirterek, “‘Dünyadaki diğer ülkelerde okula giden çocuklardan biz neredeyse 2 katı fazla bilgiyi çocuklarımıza veriyorduk. Önümüzdeki seneden itibaren biz de dünyadaki diğer ülkeler gibi onlarla aynı düzeyde bilgi vereceğiz. Çocuklarımızın sırtındaki yükü hafifletiyoruz.’ dedi. Bundan mutlu oldunuz mu arkadaşlar? Bundan sonra okula severek, koşarak gideceksiniz. Öğrendiğiniz her şeyi oynayarak öğreneceksiniz. Sanat ve bilim atölyelerinde her şeyi yaşayarak öğreneceksiniz. Okulda öğrendiğiniz şeyler sizin dışarıda da işinize yarayacak, dışarıda da faydalanacaksınız. Böyle bir şey yaptık. Böylece sizin biraz önce söylediğiniz şeyi biz yapmış olduk. Artık okulda, derste çok daha kolay olacak. Öğretmenlerinizle beraber yaşayarak öğreneceksiniz. Hepinize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Davut Gül de organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, çocuk, kitap ve eğitim odaklı her programa katılmaya çalıştıklarını dile getirdi. Programın sonunda Bakan Tekin, İstanbul Valisi Gül, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tekin, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu yıl Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılı, 100 yılı geride bıraktık. Artık önümüzdeki yüzyılın planlamasını, ‘Önümüzdeki yüzyılı nasıl Türkiye Yüzyılı yaparız?’, onun hesabını yapmamız gereken bir dönem.” dedi.

Tekin, “Cumhuriyete Doğru” adlı tiyatro oyunlarının 30 binin üzerinde izleyiciyle Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği sahnede 10 kıtasını ayakta söyleyerek dünya çapında örneği olmayan bir coşku yaşandığını ifade etti. Ayrıca bu yıl, Güz Yarıyılı sonunda bir haftalık pilot uygulamayla başlayan etkinliklerin önümüzdeki hafta boyunca tüm Türkiye’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakan Tekin, sosyal etkinliklerin eğitim sürecine entegre edilmesinin önemine vurgu yaparak, “Çocuklarımız bu tür etkinliklere katıldıklarında okul başarılarına da pozitif etki yapıyor. Bu tür programlarda, müfredatta karşılığı olsun diye kazanım mantığından beceri temelli bir eğitim-öğretim mantığına geçtik.” şeklinde konuştu.

Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin geniş kapsamlı bir planlama süreci olduğunu belirterek, “İnşallah ülkemiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için hayırlı olur, Alper Gezeravcıların sayısı artar. Benzer şekilde yaptığımız kalkınma hamlelerinde dünyada örnek gösterilecek bilim insanlarının, sosyal bilimcilerin çocuklarımızdan çıkmasını istiyoruz. Bu gerekçelerden hareketle başladı süreç, nihayete erdirdik. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılı çocuklarımız için daha güzel, daha başarılı bir eğitim öğretim yılı olur.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen