1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Göktaş açıkladı: Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı belli oldu

Bakan Göktaş açıkladı: Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artışa paralel olarak sosyal yardımların artacağını duyurdu. Göktaş, evde bakım yardımının 9,077 TL’ye, yaşlı aylığının ise 5,007 TL’ye yükseleceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayılarındaki güncellemeyle birlikte sosyal yardım ödemelerinin artacağını belirtti.

Göktaş, evde bakım yardımının 7,608 TL’den 9,077 TL’ye çıkarıldığını ve yaşlı aylığının raporu yüzde 70 ve üzerinde olan engelli vatandaşlar için 4,196 TL’den 5,007 TL’ye yükseltildiğini ifade etti.

Ayrıca, Ankara-Konya hızlı treninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu’nun deprem bölgesi pilot uygulamasının Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya’yı da kapsayacak şekilde genişletileceğini ve başvuru sayısının 11,011’e ulaştığını söyledi. Göktaş ayrıca, doğum oranlarındaki düşüşe dikkat çekerek bu konuda saha çalışmalarının başlatılacağını ve ilgili bakanlıklardan oluşan bir odak grubu kurulacağını belirtti.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen