Ali Dağı’nda Yamaç Paraşütü Heyecanı başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’nin Talas ilçesinde 12. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası başladı.

Yarışma, ilçe sınırları içerisinde bulunan 1100 metre yükseklikteki Ali Dağı’nda bulunan paraşüt alanında 5 gün boyunca devam edecek. Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye, İran, Rusya ve Avustralya’dan 70’ten fazla sporcu katıldı. Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan eski milli sporcu Semih Sayır, “Türkiye’nin her tarafında organizasyonlar yapıyoruz ancak en rahat burada düzenleyebiliyoruz. Sporcu arkadaşlarımız için de burası çok önemli. Pandemi ortamında yarış yapmak kolay değil, ancak hayat bir şekilde devam edecek. Bu süreçle yaşamayı öğrenmeliyiz” diye konuştu.

Ali Dağı’nda düzenlenen şampiyona hakkında bilgi veren Sayır, “Dört ülkeden 80 kadar sporcu yarışmaya katılıyor, kayıtlarımız sona ermedi. Bazı sporcular burada daha önceden de yarışmıştı, Kayseri’yi ve Ali Dağı’nı çok seviyorlar. Uçuş yüzdesi burada çok fazla, çoğu yerde 3-4 gün uçulabilirken Ali Dağı’nda her gün uçulabiliyor. Bu yarışma Türkiye şampiyonasının bir ayağını oluşturuyor, diğer yarışmalar Aksaray ve Tokat’ta yapılıyor. Yarışmamız uluslararası onaylıdır. Yarışmacılarımız derece elde ederse uluslararası sıralamada yer elde edebilir” ifadelerine yer verdi.

Sayır, katılımcıların oldukça seçkin olduğunu vurgulayarak “Önceliğimiz amatörleri almamak yönündedir. Katılımcıların tecrübelerini titizlikle inceliyoruz. Pandemi döneminde kaza yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye’den de 50 sporcu yarışmaya katılmaya hak kazandı. Bugün hava Kayseri standartlarına göre iyi görünüyor. Önümüzdeki dönemde Ali Dağı Open gibi herkese açık veya World Cup gibi uluslararası etkinlikler de düzenlenebilir” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ali Dağı’nda Yamaç Paraşütü Heyecanı başladı