Trafik ekipleri uygulamalı eğitim ile hem çocukları hem de yetişkinleri bilgilendiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kentin birçok noktasında kurulan simülasyon araç ve trafik pisti ile hem çocuklara hem de yetişkinlere eğitimler veriliyor. Eğitim sırasında emniyet kemeri takmanın öneminden bahseden Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda yüzde 60, ölümlü kazalarda yüzde 45 oranında önleyici özelliği var” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kentin birçok noktasında simülasyon araç ve trafik eğitim pisti kurularak hem yetişkinler hem de çocuklar bilgilendiriliyor. Bugün de Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne 30 araç tahsis edilmesi ve trafik haftası vesilesiyle Cumhuriyet Meydanında stant kurularak eğitimler verildi.

‘YAYALAR VE SÜRÜCÜLER TRAFİK KURALLARINA DİKKAT ETMELİDİR’

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, emniyet kemerinin öneminden bahsederek trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Yılmaz, “Burada vatandaşlarımız emniyet kemeri takmadıklarında nasıl bir durumla karşılaşacaklarını canlı olarak yaşıyorlar ve bu da gayet etkili oluyor. Bildiğiniz gibi emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda yüzde 60, ölümlü kazalarda yüzde 45 oranında önleyici özelliği var. Çocuklarımıza eğitimler veriyor onlara hediyeler dağıtıyoruz. Onlar araçlarına bindiklerinde babaları veya anneleri araç kullandığında kırmızı ışıkta geçince düdük çalıp ikaz ediyorlar.

Sürücüler ve yayalar trafik kurallarına uysunlar. Özellikle de yolcu olarak bulunduklarında kemerlerini takmalarını çok istiyoruz. Sürücülerimizden de yaya geçitlerinde yayalara geçiş haklarını vermelerini, yayaların da trafik ışıklarına dikkat ederek hareket etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Polis Memuru Aslı Tosun ise, “Buradaki amacımız yaya geçidinin önemini anlatmak, çocuklarımıza trafikte nasıl davranmak gerektiğini uygulamalı gösteriyoruz” dedi.

Polis Memuru Uğur Sağ da, “Eğitimin küçük yaşta verilmesi gerektiğinin önemini vurguluyoruz. Çocuklardan başlayarak yetişkinlere doğru eğitimlerimiz devam ediyor. Ağaç yaşken eğilir sloganını kullanıyoruz” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Trafik ekipleri uygulamalı eğitim ile hem çocukları hem de yetişkinleri bilgilendiriyor