1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Açık lise kaydı nasıl yapılır

Açık lise kaydı nasıl yapılır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık öğretim lisesi, kayıt yenileme süreci başladı. Kayıt yenileme süreci yaklaştıkça yenileme nasıl yapılır sorusu kafalarda soru işareti oldu. Kayıt yenileme ücretide merak konusu oldu.

AÖL Kayıt ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, açık lise kayıt takvimini paylaştı. E-okul sisteminde kaydı olmayan öğrencilerin ilk kayıt yaptırma işlemleri 29 Ocak 2024 tarihinde sona erdi. Kayıt yenileme işlemi yapacak öğrencilerin işlemleri için son tarih 5 Şubat olacak.

AÖL sınav başvuru ücreti ne kadar?

Öğrenci adaylarının sava katılım ücreti 160 TL olarak belirtilirken ödemeleri odeme.meb.gov.tr adresinde yapabilecek.Ödemeleri; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’nın mobil veya internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bu bankaların ATM’lerinden T.C. Kimlik numaraları ile (T.C. Vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları Yabancı Kimlik numaraları ile) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaklardır.

AÖL sınavları ne zaman?

1. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da

2. Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,

3. Oturum: 17 Mart 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da.

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme süreci sınav katılım ücretininin yatırılmasından sonra otomatik olarak yapılacak. Öğrenciler sınav katılım ücretini yaırdıktan sonra kayıt yenileme süreçlerini takip etmek zorunda olacak. Kaydı yapılmayan öğrenciler halk eğitim merkezlerine müracaat ederek kayıt yenileme işlemlerini yapabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen