1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sosyal Medyaya Yönelik Düzenleme Geliyor

Sosyal Medyaya Yönelik Düzenleme Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha sosyal medya konusunda yapılması beklenen düzenlemeye dikkati çekti.
Erdoğan, bir kez daha sosyal medya konusunda yapılması beklenen düzenlemenin altını çizdi. Yalan haberleri yayanlara karşı cezai yaptırım öngören teklifle, sosyal medya şirket temsilcilerinin daha etkin sorumluluk alması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sosyal medya sağladığı kolaylıklar yanında, doğru, kararında ve bilinçli kullanılmazsa adeta bir bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırıyor. Hukuki alt yapıdan yoksum sosyal medyanın yol açacağı sorunlar bu konudaki tereddüt ve endişelerin çok üzerindedir. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz.” belirterek sosyal medya ağlarının barındırdığı tehlikelere dikkat çekti.

Yalan haber ve dezenformasyonun önüne geçmek için üzerinde çalışılan taslak büyük ölçüde oluşturuldu. Düzenlemede 3 ana başlık yer alacak. Sosyal medyada dezenformasyona ilk kez ceza getirilecek. Yalan ve yanıltıcı haberleri bilerek yayanlara Türk Ceza Kanunu’nda hapis cezasına varan yaptırımlar uygulanacak. Teklifin bir başka konusu ise internet medyası. İnternet haberciliğinin yasal altyapısı oluşturulacak.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde devam eden çalışmanın ardından kanun teklifinin Meclis’e sunulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen