1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Belediye Şirketlerinin Vergi Borcu Yine Gündemde

Belediye Şirketlerinin Vergi Borcu Yine Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılı Mart ayı toplantısının 1. Bileşiminin
1. oturumu bugün gerçekleşti. 35 asıl 15 ek gündem maddesi konuşuldu. Meclis gündeminde yeniden vergi borçları konuşuldu.

İyi Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel,’ Daha önce KaymeK gelirdi 19-20 Milyar denilirdi artık onlardan da geçildi. Toplu geliyor Belediye’nin A.Ş’leri olarak ifade ediliyor. Aslında bunun buradaki meclis üyesi arkadaşlarımıza şu A.Ş’mizin şu kadar borcu var denilebilir. Bence burada tamamen bizim görmediğimiz totalde ne olduğunu bilmediğimiz bir takas işlemi diyelim sizin tabirinizle, devir işlemi diyelim. Ama bu tamamen kapalı bir ifade olur.’ dedi.

Mecliste Gündemi bittikten sonra CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür Özer Kayserim.net’e gündemde konuşulan konularla alakalı açıklamalarda bulundu.

Vergi Borçları Ne Kadar ?

CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür Özer, ‘Biz özellikle şöyle bir şeyle karşılaştık Belediye Anonim şirketleri var yaklaşık 9-10 tane bunların vergi borçlarının olduğu söylendi. Zaten biz bu firmaların borçlu olduklarını biliyoruz ama ne kadar borcu var hangi şirket ne kadar alacaklı ve ne kadar borçlu, vergi dairesine ne kadar borcu var? bunları bilemiyoruz. Çünkü defalarca istememize rağmen ne kamuoyuna nede bizlere açıkladılar. Açıklama yapmıyorlar bu konuda. Bizim itirazımız onaydı. Çünkü vergi dairesine verdiğiniz arsalara bakıyorsunuz belediye olarak sağlık tesisi, spor tesisi, eğitim alanları ve askeri alanlar var. Bunu biz kabul edemiyoruz. Mantıksız bir takas olmuş oluyor. Sonuçta alan veren razı diyorlar ama mantıksız bir takas olduğu ve borçların bedelleri belli değil. Dikkat ettiyseniz vergi borcunu yine sordum, yine söylemiyorlar. Biz bunu aldık bunu verdik diyerek geçiştiriliyor.’ diyerek detay olamadığını ifade etti.

Hobi Bahçesine %300 Zam

Hobi Bahçelerinden çok fazla şikayet geldiğini belirten CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür Özer, ‘ Yıllık 540 TL olan hobi bahçesi ücreti %300’e yakın bir artışla 1500 TL civarlarına çıkarıldı. Zaten biz bir yıl daha uzatılmasına itiraz etmiştik. Ama belediye burada rakamında hatalı olduğunu görüp geri adım attı. Onu yaklaşık 1000 TL gibi bir bedele indirecekler.’ dedi.

Pandemi’de Bisiklet Önemli Hale Geldi

CHP Melikgazi Meclis Üyesi Özgür Özer bisiklet yollarıyla ilgili bir tavsiyesi olacağını belirterek,’ Ulaşım A.Ş müdürüne sordum. Şuan da Kayseri’de hali hazırda ne kadar bisiklet yolu var diye. İnşallah önümüzdeki mecliste bununla ilgili bir sunum alacağız. Bisiklet şundan dolayı çok önemli, özellikle pandemi döneminde havalar düzeldi. İnsanlar otobüsleri toplu taşıma araçlarını pek kullanmaz hale geldiler. En azından sağlıklıca huzurluca bisiklete binip evine işine vs. gibi gideceği her yere gidebilir. Bundan dolayı bisiklet yollarını önemsiyoruz.’ diyerek bu konuda takipçi olacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen